Lifestyle / Media
Media

John de Mol reageert: "Ik heb onbedoeld de indruk gewekt schuld bij vrouwen neer te leggen"

Nederland heeft al een week het hoofd vol van het vermeend seksueel overschrijdende gedrag van meerdere personen rondom The Voice Of Holland. Tim Hofman bracht met het programma 'BOOS' naar voren hoeveel seksueel overschrijdend gedrag in de doofpot wordt gestopt rondom het talentenprograma. Mediamagnaat John de Mol kwam hier niet zo goed vanaf, want zijn reactie was punt van discussie. Inmiddels heeft hij gereageerd op de commotie. 

"Jeroen Rietbergen stuurde d*ckpics, Marco Borsato betast minderjarigen en aangiftes van verkrachting tegen Ali B"

John de Mol reageert op interview in 'Boos' 

Gisteren verscheen de aflevering van 'BOOS' waarbij de misstanden rondom The Voice Of Holland aan het licht kwamen. John de Mol werd hierbij ook geïnterviewd door Tim Hofman, maar hier kwam hij niet zo goed uit de verf. Vandaag verscheen er een bericht in het AD gericht aan de uitspraken van John in de documentaire van Tim Hofman. De boodschap is: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf." De Talpa-baas is direct met de medewerkers in gesprek gegaan en heeft nu een verklaring gegeven en laat weten dat hij in de aflevering van BOOS "volledig onbedoeld" de indruk heeft gewekt dat hij "de schuld bij vrouwen" neerlegt. John de Mol zegt zich "rot geschrokken" te zijn door alle reacties op de uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. 

Onveilig gevoel

"Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag", zegt John. "Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbij gegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen." John de Mol wil wat doen aan het gegeven dat veel vrouwen zich niet veilig voelen in het bedrijf. "Ik reken het mezelf aan dat dit in mijn bedrijf kennelijk zo is en ga me voor de volle 100 procent inzetten om dit te veranderen."

Foto: BrunoPress

Lees ook: Goed nieuws: Ozark is terug met het laatste seizoen