Ferdi en Karlijn doen concessie op locatie in Kopen Zonder Kijken: "plaatje in ons hoofd bijstellen"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de tiende en laatste aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Ferdi en Karlijn de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun wensen? Een huis met drie slaapkamers en een ruime tuin in een kindvriendelijke buurt.

Kopen Zonder Kijken: Ferdi en Karlijn

Samen met hun dochter Sare wonen Ferdi en Karlijn in een huurhuis in Zwolle. Het liefst verkassen ze samen naar een eengezinswoning, maar dat blijkt in de praktijk toch moeilijker dan verwacht. Na tientallen bezichtigingen hebben ze nog geen geschikte woning kunnen vinden. De twee hebben namelijk moeite met knopen doorhakken. Wanneer Ferdi's moeder komt te overlijden, zetten de twee de zoektocht naar een nieuwe woning op een lager pitje. Wanneer ze toch een woning op het oog hadden, "was er toch altijd weer een reden om het niet te doen", aldus Ferdi. Tijd om de zoektocht uit te besteden aan het team van Kopen Zonder Kijken.

Lees ook: Team van Kopen Zonder Kijken vindt droomhuis voor Tessa en Sicco: "boven verwachting"

Ideale locatie

Met een budget van 355.000 euro zoekt het stel een eengezinswoning, met minimaal drie slaapkamers en een ruime tuin. Het huis moet ook in een kindvriendelijke buurt liggen. De ideale locatie voor hun huis is Zwolle. Lukt dat niet, dan willen ze eventueel wel uitwijken naar Deventer. In het uiterste geval is ook Olst-Wijhe een mogelijkheid.

Tijd voor concessies

Net zoals voorgaande stellen, moeten ook Ferdi en Karlijn eraan geloven: het consessiegesprek. Helaas is de tijd op de klok om en moeten de twee besluiten welke eisen ze los willen laten. Met moeite laten ze een harde eis los, namelijk: de locatie. Waar de focus eerst echt alleen op Zwolle en Deventer lag, mag Alex nu ook zoeken in Olst-Wijhe. Het blijkt een goede consessie: Alex heeft een huis gevonden! Tijdens het rondje langs de huizen, zijn Ferdi en Karlijn niet gelijk enthousiast. "Misschien komen we een beetje verslagen over, denk ik. En dat komt omdat ik even het plaatje in mijn hoofd bij moet stellen", legt Karlijn uit.

Zwolle verlaten

De verbouwing is in volle gang. Martijn Krabbé besluit polshoogte te nemen en even te kijken hoe het met de zenuwen gaat. Vooral Zwolle verlaten valt het stel zwaar, wordt al snel duidelijk. Karlijn: "Ik reed net Zwolle in en toen dacht ik: oh ja, we gaan hier weg." Als Martijn vraagt hoe ze dat vindt, wordt Karlijn emotioneel. "Ik ga het gewoon missen."

Verhuizen naar Olst

De grote dag is aangebroken: de laatste verhuisdozen zijn gepakt en het gezin vertrekt richting Olst. Tijd om hun nieuwe plek te bewonderen. Er staat ze een gloednieuwe keuken en badkamer te wachten. "Wat onwerkelijk! Wat te gek!", klinkt het wanneer ze samen de woonkamer betreden. "Ik vind het zo mooi", aldus Ferdi. "Wauw, wauw... Ik ben er helemaal stil van." Ook Karlijn is heel enthousiast over het resultaat. "Dit is gewoon ons huis!".