5 romantische films die je hart sneller laat kloppen

Media door Angel

Wie heeft er nou geen zin om een avondje op de bank weg te zwijmelen bij een romantische film? Even nergens aan denken en genieten van de film met een lekkere snack erbij. Om je de zoektocht naar een perfecte film te besparen, hebben wij de leukste romantische films voor jou uitgezocht én op een rijtje gezet. Houd je liever van romcoms, of melodrama? You name it!

Lees ook: Spicy 'Married At First Sight'-variant opkomst met: 'Sex At First Sight'

1. Zwaar Verliefd!

Als je wilt lachen en tegelijkertijd geniet van awkward love scenes tussendoor, is deze film zeker het proberen waard. De welbekende actrice, Barbara Sloesen, speelt een grappige, klunzige hoofdrol waar je niet omheen kunt draaien. Isa (Barbara) is een dierenarts en ietwat onzeker in de liefde en over haar lichaam. Ze wilt er alles aan doen om lekkerder in haar vel te zitten, dus pakt ze de sportschool met haar zus. Ondertussen wordt ze ook nog eens verliefd op het baasje van een zieke hond. Maar of hij haar ziet zitten...

2. Love, Guaranteed

Als je zin hebt in romantische films, maar ook de feel good movies, dan zit je bij Love, Guaranteed zeker goed. Heb je ooit gehoord van een rechtzaak tegen een dating site die garandeert via de site de ware liefde te kunnen vinden? Dat is dus waar deze film over gaat in een notendop. Om het nog wat duidelijker te maken:  een advocate neemt deze zaak aan en besluit toch maar de cliënt te helpen. Tot ze iets voor hem begint te voelen. Voor haar eigen cliënt! Heeft dit gevolgen voor de zaak? Wat gaat er gebeuren tussen hen en is het wederzijds? Daar zul je allemaal achterkomen als je deze romantische comedy bekijkt!

 

3. La La Land

La La Land past zeker bij romatische films waar je hart sneller van gaat kloppen. Veel kijkers zweren bij deze film en heeft veel nominaties gewonnen. La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical. Deze film is voor de mensen die durven dromen wordt er ook wel gezegd. Het gaat namelijk over Mia (Emma Stones) die een grote droom heeft: actrice worden in Hollywood. Ze rent van de ene auditie, naar de andere. Ook is er een Jazzmuzikant genaamd Sebastian (Ryan Gosling), hij speelt piano in armoedige clubs. Zijn droom is om uiteindelijk een eigen jazzclub op te richten. Toch is dit voor Mia en Sebastian niet vanzelfsprekend en gaat het niet zo makkelijk als gedacht. Op een één of andere manier kruisen ze elkaars pad en er komt iets heel onverwacht.

4. Always Be My Maybe

Over romantische films gesproken, Always Be My Maybe is een van de meest iconische en romantische films. Het gaat over twee jeugdvrienden genaamd Sasha (Ali Wong) en Marcus (Randall Park). Zij groeiden op als beste vrienden in San Francisco, maar na een awkward one night stand en een ruzie, scheiden hun wegen. Op een dag komen ze elkaar jaren later weer tegen. Sasha is een succesvolle chefkok en Marcus is een muzikant die nog bij zijn vader woont. Hoewel hun levens zo anders zijn, beginnen ze opnieuw, of eigenlijk nog steeds, iets voor elkaar te voelen. Het is vooral een humoristische film met veel drama, maar ook daar zal je hart sneller van kloppen!

5. Five Feet Apart

Five Feet Apart gaat over de zeventien jarige Stella. Ze heeft een taaislijmziekte waardoor ze steeds afstand moet bewaren. Terwijl Stella wacht op een orgaandonatie, ontmoet ze Will. Ze worden steeds closer met elkaar en vinden een manier om toch samen te zijn, zonder de afstand te verliezen. Een heuse uitdaging dus. Hoewel het een romantische film is, is het ook een van de meest dramatische films, waar je best wel emotioneel door kan worden.

Romantische films: ieder uniek

Iedere film uit romantiek op een andere, unieke manier. Daarom zijn romantische films niet in een hokje te plaatsen. Five Feet Apart gaat over een vervelende ziekte, waardoor je niet normaal elkaar kan aanraken. Maar wie zegt dat een film alleen maar romantisch is door aanrakingen? Het kunnen ook woorden of acties zijn. Zwaar Verliefd! is een ander voorbeeld: Isa probeert aan zichzelf te werken en voelt zich ongelukkig in de liefde. Hoe dan ook voel je met personages mee. En dat creërt een connectie en gevoel met de kijker. Het is maar net welke categorie je zin in hebt om te kijken.

Lees ook: Vermakelijk én juicy: de leukste dating shows op Netflix