Vermakelijk én juicy: de leukste dating shows op Netflix

Media door Angel

Kijk jij graag naar awkward maar ook juicy dating programma's zoals Lang Leve De Liefde of First Dates? Dan ben je aan het juiste adres. Netflix zit bomvol leuke dating shows. En ze zijn allemaal anders. De een is wat dramatischer en laat als het ware veel zoom-ins zien, terwijl de andere show juist gericht is op een stukje meer inhoud. Het is maar net wat je leuker vindt. Daarom hebben we verschillende dating shows voor jou op een rijtje gezet. Tijd om te bingewatchen!

Deze leukste dating shows op Netflix wil je zien

Houd je juist van overdreven dating shows met veel drama en plottwists? We got you. Ook als je een echte romanticus bent heb je keuze genoeg, want die zijn er zeker. Het kan soms zelfs ontroerend zijn. Houd je tissuebox (en popcorn) maar bij de hand, want de leukste dating shows op Netflix staan voor je klaar.

1. Love on the Spectrum

In deze show krijgen we een kijkje in het leven van jongvolwassenen op het autismespectrum. Liefde is niet altijd makkelijk om te vinden. Ieder persoon heeft zo zijn eigen journey en dus ook deze jonge mannen en vrouwen. Je volgt hen stap voor stap, waardoor je veel details te zien krijgt. Daarom staat Love on the Spectrum op nummer een van ons lijstje van de leukste dating shows op Netflix. En... je raakt nooit verveeld tijdens het kijken van deze show want er zijn maar liefst twee seizoenen!

2. Single's Inferno

Single's Inferno behoort zeker tot een van de leukste dating shows op Netflix. It's something else. De mannen en vrouwen zitten namelijk op een verlaten eiland, ook wel genoemd, 'de hel.' Terwijl zij daar hun tijd doorbrengen, mogen ze niets persoonlijks delen. Het blijft een groot mysterie. Tot ze bepaalde opdrachten winnen. Dan is er een weg naar 'het luxe paradijs.' Daar mogen ze uiteraard wel over zichzelf praten. Maar dat gaat niet zomaar. Ze moeten strijden en toch hecht worden met elkaar. Ook deze dating show heeft twee seizoenen. Zit jij al op het puntje van je stoel?

3. Dated & Related

Dated & Related klinkt misschien gek (en dat is het ook wel een beetje) maar zeker vermakelijk. De broers en zussen zijn een team samen, ze helpen elkaar bij het zoeken naar hun soulmate. Dit gaat niet altijd even makkelijk. Kennen ze elkaar wel goed genoeg om te weten wie ze leuk vinden? Dat is nog het grootste gevaar. Mocht dit tóch wel lukken, dan valt er wel honderdduizend dollar te winnen. Dat is het proberen wel waard.

4. Sexy Beasts

Nu we het over gekheid hebben... Sexy Beasts is er nog zo een. Toch behoort deze weird dating show ook tot het lijstje van de leukste dating shows op Netflix. Je zult je ogen uitkijken. Wie wordt er nou verliefd op iemand met een (nogal) gek dieren kostuum aan? Daar gaat het nou juist om. Je moet het met het fantasie uiterlijk doen. Dat betekent dat je dus puur een keuze moet gaan maken op basis van persoonlijkheid. Dat wordt bingen!

5. Dating Around

In elke aflevering wordt er wel geflirt, maar tegelijkertijd ook gefaald. Het programma gaat als volgt: één vrijgezel gaat op vijf blind dates. Diegene vindt misschien wel zijn of haar perfecte match. Dan is het tijd voor de tweede date. Deze show is een van de leukste dating shows op Netflix omdat het iedere keer weer iets anders is. Verschillende mensen, leeftijden en nog meer. Veel awkwardness maar tegelijkertijd smelt je ook weg. Zeker binge-worthy.

6. Too Hot to Handle

Misschien heb je de serie wel eens voorbij zien komen op Netflix. Het heeft iets weg van Temptation Island, maar ook weer niet. Dit komt omdat de vrijgezellen op het eiland niet aan elkaar mogen zitten. Doen ze dat wel, dan krijgen ze een geldboete. Say what? Dat belooft veel sensatie...

Bonus van de leukste dating shows op Netflix

Perfect Match komt eraan! Koppels willen elkaar op romantisch vlak vinden en mogen beslissen over andere matches. Wie wint, krijgt natuurlijk een mooie geldprijs. Maar de realitysterren moeten dan wel strategisch spelen. Waarschijnlijk zul je veel singles herkenen die hier aan meedoen. We kennen ze uit series als Too Hot to Handle, Love is Blind en The Mole. Perfect Match komt 14 februari 2023 op Netflix. Nog even geduld dus!

Lees ook: 6 Netflix series om te bingewatchen