Op vakantie met de kids? Dit zijn de 3 leukste campings in Europa voor zomer 2022

Reizen door Michelle

De feestdagen zijn al lang en breed voorbij en eigenlijk is januari maar een saaie en sombere maand. Wij kunnen niet wachten op heerlijk weer maar het duurt nog even voordat het voorjaar begint. Iets waarmee jij de eerste maand van het jaar een stuk leuker kan maken, is uitkijken naar de zomer én plannen maken voor een vakantie. 

Heb je kids? Dan is een vakantie naar een camping in Europa natuurlijk ideaal. Alles is binnen handbereik: het zwembad, speeltuinen en een entertainment team. Ten minste, als je op een goede camping zit. Wij hebben even grondige research gedaan en de drie allerleukste en kindvriendelijke campings in Europa voor je geselecteerd. Boek je een vakantie bij één van deze campings? Dan kan jouw summer holiday met kids niet meer stuk.

Tip: een groot deel van Nederland is dit moment aan het oriënteren voor een zomervakantie en gaat het binnen een korte tijd boeken. Wil jij een fijne plek hebben? Boek dan zo snel mogelijk!

1. Camping Bella Italia bij het Gardameer (Italië)

In mijn jeugd ben ik twee keer naar het Gardameer geweest en ik kan me nog heel goed herinneren dat ik hier heerlijke vakanties heb gehad. De aankomst met de auto bij het meer was alleen al fantastisch. De prachtige bloemen overal, het mooie water en de schattige dorpjes waar we langsreden. Camping Bella Italia ligt direct aan het Gardameer waardoor je zo vanaf je tent of je stacaravan er naartoe kunt lopen. Bella Italia is een camping van formaat en er is aan alles gedacht. Er is een waar zwemparadijs, er zijn restaurants, een entertainment team, speeltuinen en - als je van meer luxe houdt dan een stacavaran - je kan er eventueel ook een appartement of bungalow boeken. Ideaal! Camping Bella Italia ligt op een paar minuten afstand van het charmante stadje Peschiera en ook bij het schitterende Verona ben je zo. Wil je een dagtripje maken? Dan is Venetië ideaal! Zijn je kids dol op pretparken? Bij het Gardameer is Gardaland te vinden: hier heb je niet alleen achtbanen maar ook een waterparadijs en zelfs een aquarium. 

2. Camping De Kleine Wolf in Overijssel (Nederland)

Wil je dit jaar niet zo ver weg gaan en lekker in Nederland blijven? Dan is dit de camping waar je naartoe moet gaan. De Kleine Wolf is niet voor niets als 'Camping van het jaar 2022' gekozen. Camping De Kleine Wolf grenst aan een bos en heeft alles waar je als kind van droomt. Weer of geen weer - dat is in Nederland altijd maar even afwachten - bij De Kleine Wolf zal iedereen zich vermaken. Even een opsomming hoor. Bij De Kleine Wolf vind je een indoor speelparadijs, een jeugdhoek, een junglebos, een binnen- en buitenzwembad met glijbanen, een strand met echte palmbomen en een sfeervol restaurant waar gebruik gemaakt wordt van lokale producten. In het hoogseizoen worden er onder andere workshops, shows en een spooktocht georganiseerd. Niet zo dol op kamperen of heb je geen tent of caravan? Bij De Kleine Wolf heb je genoeg opties waar je dan uit kan kiezen: van een gezellig tenthuisje tot een luxueus landhuis en van comfortabele lodges tot avontuurlijke trekkershutten. Kortom, als je naar De Kleine Wolf gaat dan wordt jouw vakantie met kids een feestje! 

3. Le Floride & l'Embouchure in Languedoc-Roussillon (Frankrijk)

Een groot waterparadijs? Check. Als waterpret is waar je op zoek naar bent, dan zit je bij deze camping gebakken. Camping Le Floride & l'Embouchure in Languedoc-Roussillon heeft een waterpark van 4000 m2 groot bestaande uit meerdere baden en entertainment. Denk hierbij aan een groot verwarmd binnenzwembad, een verwarmd Californisch zwembad met bubbelbaden, massagebedden en watervalletjes. Ook aan de kleintjes is gedacht: er is een verwarmd peuterbad met waterspeeltuin. De camping ligt bovendien aan de Middellandse Zee én er is een riviertje grenzend aan het terrein. Klaar met zwemmen? Ook dan is er genoeg te doen. Zo is er een groot sportterrein waar je kunt voetballen, basketballen en volleyballen maar je kunt bij deze camping ook boogschieten, jeu de boules spelen, tafeltennissen en biljarten. Het animatieteam organiseert volop sporttoernooien en fitnesslessen en ook ’s avonds is er veel gaande op de camping. Willen jullie lekker eten maar geen zin om zelf te koken of de camping af te gaan? Bij Le Floride & l'Embouchure vind je een restaurant, een bar, een pizzeria en een snackbar.