VIDEO: man gebruikt string als mondkapje en wordt vliegtuig uitgezet

Reizen door Elsemieke

Het is tegenwoordig heel lastig om ergens heen te gaan zonder mondkapje, maar een vliegtuig kom je sowieso niet in. In principe niet erg, zolang je maar kunt reizen. Dat zou je denken, maar voor een Amerikaanse man gold dat niet. Hij is het vliegtuig uitgezet omdat hij aan boord wilde gaan met alleen een string als mondkapje. 

VIDEO: man gebruikt string als mondkapje en wordt vliegtuig uitgezet

Een man is in de Amerikaanse staat Florida uit een vliegtuig gezet omdat hij wilde gaan reizen met een string als mondkapje. Dat deed hij uit protest tegen de maskerplicht. De video is op Twitter gedeeld en daarin zie je dat een medewerker van United Airlines de 38-jarige Adam Jenne van zijn plek wijst. Hij heeft op dat moment een rode string voor zijn gezicht getrokken. Andere passagiers lijken wel om de actie te kunnen lachen en nemen het zelfs voor hem op zodra hij eruit wordt gezet. De man zelf vindt het minder leuk, want op deze manier heeft hij zijn vlucht naar Washington gemist.

Absurde reacties

Voor de Amerikaanse man is het niet de eerste keer dat hij op deze manier probeert te reizen met een string voor zijn hoofd. "De beste manier om absurditeit te illustreren is met absurditeit”, zegt hij. Hij probeert dan ook vaker met alleen een string op zijn hoofd te reizen. "Op elke vlucht heb ik weer andere reacties gekregen van de cockpitbemanning. Sommigen met een wilde waardering, anderen juist confronterend.” De Amerikaan probeert het gewoon bij een andere luchtvaartmaatschappij, zegt hij. "Hopelijk heeft Spirit Airlines meer gevoel voor humor.