Ellenlang Robinson-seizoen met een snelle ontknoping: 'Afgeraffelde einde was echt een anticlimax'

Media door Jennifer

Na bijna vier maanden Expeditie Robinson kijken is eindelijk de winnaar bekend! Kijkers moesten wel lang wachten tot de ontknoping door de Expeditie 'Talkshow'. Alsof het hele seizoen al niet langdradig genoeg was... En je moest ook geluk hebben, dat je niet nét met je ogen knipperde tijdens de ontknoping. Wij nemen je mee door de laatste tweets van dit seizoen.

expeditie robinson 2021 finale

Lees ook: Dit geldbedrag ontvangt de winnaar van Expeditie Robinson

Expeditie Robinson finale

Het duurde even, maar in aflevering 33 van Expeditie Robinson zagen de kijkers eindelijk de finaleproef. Niet met drie deelnemers, zoals ook wij voorspelden, maar met vier: Do, Britte, Anouk en Robbert. Dat veel kijkers geen fan zijn van Britte, wisten we al. Ook tijdens de laatste aflevering gingen de haters weer lekker los. Tja... Je moet wat tijdens het wachten op de ontknoping.

Natuurlijk ging het tijdens de finale talkshow ook over de vele Britte-haat. Britte zei daarover: "Ik was erg onder de indruk. Dat je toch als vrouw nog steeds harder wordt aangerekend, als je meedogenloos speelt. Een man is dan gelijk een soort mastermind en ik ben een vuil wijf dat een vies spel speelt, of zo. Daar dacht ik: in welke eeuw ben ik? Ik doe toch mee aan Expeditie Robinson? Dit bestaat al 21 seizoenen. Ik heb echt wel de kunst afgekeken. Ik heb dit niet bedacht." Ook Nicolette zei nog maar eens dat het tactische spel onderdeel is van het spel. Kijkers zijn het echter toch niet eens met Brittes zegje:

Bij deze kijkers gaat dan ook maar één ding door hun hoofd gedurende de finale van Expeditie Robinson:

Winnaar Expeditie Robinson 2021

Nou, Britte-haters kunnen opgelucht ademhalen. Hoewel het wel spannend werd voor hen, toen Do als eerste afviel. Gaat Britte dan tóch winnen net als Fatima de Moreiro Melo, die in het verleden ook veel kritiek over zich heen kreeg? Britte, Anouk en Robbert gingen dus door naar de tweede helft van de finale. Ze gaven alledrie niet op, al had Robbert wel continu een voorsprong op de dames. Het had mis kunnen gaan tijdens het laatste onderdeel, maar nee. Robbert piekt graag op het hoogtepunt! Hij is de winnaar van Expeditie Robinson 2021 en dat zonder gekonkel en gemene bondjes! Chapeau!

Expeditie Robbertson

Echt veel zendtijd kreeg Robbert overigens niet als winnaar van Expeditie Robinson 2021, of zullen we zeggen Expeditie 'Robbertson'? Nou ja, hij kreeg in ieder geval meer seconds of fame dan zijn mede-finalisten. Al moest je niet per ongeluk knipperen met je ogen. Waar het seizoen heel lang duurde, ging de ontknoping als een flits voorbij.

Lees ook: Expeditie Robinsons Robbert kwam zichzelf mentaal tegen op eiland