De datingtrends voor 2022

Single & daten door Jordan

De afgelopen twee jaar is daten erg veranderd door you what what. Daters moesten massaal gaan videobellen en lange wandelingen maken. Best lastig en spannend, om iemand zo goed te leren kennen. Nu we op weg zijn naar een nieuw jaar, is corona nog steeds in ons leven, en blijft het aanpassen. De dating app Bumble voorspelde de aankomende datingtrends voor 2022.

Lees ook: Zo haal jij het beste uit de laatste weken van 2021 volgens je sterrenbeeld

Mega date enquête

Bumble heeft singles van over de hele wereld een enquête laten invullen over daten. Dit kan jou gaan helpen om je voor te bereiden om te gaan daten in 2022. Het blijft spannend en lastig door de terugkomende regels, maar misschien vind je door deze nieuwe informatie eindelijk je perfecte match.

Openstaan voor nieuwe ervaringen en mensen

Na alle onzekerheid zijn we wel toe aan iets vast. Maar doordat ons leven constant in de war wordt geschopt, met nieuwe corona varianten en regels, is het niet gek dat daters liever eerst testen in wat voor soort relatie ze geïnteresseerd zijn, voordat ze zich vastleggen. Door de pandemie zijn 48% van de mensen op Bumble gaan twijfelen over hun type. 43% gaan 2022 voorzichtig in en verkennen liever eerst. Roekeloos daten en snel nieuwe mensen ontmoeten zit er niet meer in.

Single all the way

Geen zin in een nieuwe relatie voor 2022? Geen enkel probleem. Na het sociale isolement van COVID, zegt 53% van de respondenten dat ze het prima vinden om een tijdje alleen te zijn. Wil je er dus voor kiezen om bewust solo te gaan, dan zal je niet de enige zijn.

Weg met de alcohol

Door de pandemie gingen veel feestjes en festivals niet door. Onze relatie met alcohol is daardoor veranderd. 25% van de mensen in de Verenigde Staten zegt dat ze veel minder zijn gaan drinken dan voor de pandemie. Ook 34% van de respondenten geeft aan dat zij liever op een ‘droge date’ zullen gaan dan met alcohol. Eigenlijk ook wel weer lekker, bijna iedereen maakt wel eens verkeerde keuzes met te veel drankjes op. Kom maar door met die mocktails en katervrije dagen!

Kleffe stelletjes

Na al het gemis willen we niets liever dan iemand aanraken en aangeraakt worden. 68% van de wereldwijde respondenten geeft aan dat zij meer affectie willen tonen in het openbaar. De schaamte van kleffe in het openbaar is voorbij. Show the love!

Nieuwe start

Door de pandemie hadden daters geen keus en moesten ze wel nieuwe manieren vinden om anderen te ontmoeten en met elkaar in contact komen. 46% van de Bumble daters is klaar voor een nieuwe start in 2022. Pak het rustig aan, bedenk wat jij wilt en start het nieuwe jaar positief (en test negatief)!

via GIPHY

Lees ook: Waarom je het niet meteen moet uitmaken als je relatie saai aanvoelt