Waarom je het niet meteen moet uitmaken als je relatie saai aanvoelt

Liefde door Anne-Fleur

Wat als je in een relatie zit, maar het voelt allemaal niet meer zoals in het begin? Jullie gaan niet meer zo vaak op spontane dates, alles wordt wat gewoontjes en the spark is even ver te zoeken. Kort gezegd: het wordt saai. Maak je het dan meteen uit? Hopelijk niet, want er is een psychologische reden waarom je het niet meteen moet uitmaken wanneer het saai aanvoelt. 

 

Lees ook: Jaloezie in je relatie: wanneer wordt het ongezond?

Relatie uitmaken als het saai voelt

Misschien herken je het wel; waar jullie eerst beiden smoorverliefd waren, lijkt het vuurtje nu wel een beetje gedoofd te zijn. Alles is nu vanzelfsprekend en misschien doen jullie allebei niet heel veel moeite meer - want, je bent er toch wel voor elkaar. Het kan zo zijn dat je dan denkt, "Oh, is dit het nou?", waardoor je gaat twijfelen of je er nog wel zo goed aan doet om met je partner samen te blijven. Als je het uit wil maken is dat natuurlijk helemaal jouw keuze, maar bedenk je goed waarom je het precies wil uitmaken. Er is namelijk een reden voor dat je niet zo goed kan tegen boringness in een relatie. 

Rust en chaos

Hoe jij je nu voelt in je relatie heeft veel te maken met de dingen die je hebt meegemaakt in je leven. Zijn je ouders gescheiden, hebben ze geen gezonde relatie of, andersom, passen ze juist perfect bij elkaar? Allerlei gebeurtenissen van vroeger hebben invloed op jouw leven nu (stom, maar het is echt zo). Als je vroeger veel hebt meegemaakt en altijd (of vaak) in chaos leefde, dan raak je daar op een gegeven moment aan gewend. Zeker een gebroken relatie tussen je ouders of mensen die dicht bij je staan kan van grote invloed zijn op je hersenen. 

Invloed op je relatie

Wat er dus in je hoofd gebeurt, is dat je geen onderscheid kunt maken tussen 'saai' en 'rust'. Eigenlijk is het dus een heel goed teken als jouw relatie 'saai' aanvoelt. Je bent niet gewend aan rust en kalmte, waardoor je je automatisch oncomfortabel voelt. Het is out of your box en iets waar je geen controle over hebt. Is dit iets waar je moeite mee hebt? Praat er dan over met je partner en leg uit hoe je je voelt. Als het tussen jullie echt goed zit, dan hoef je je geen zorgen te maken. 

Lees ook: Stelletjes die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger