Rebound: verstandig of niet?

Liefde door Jordan

Iedereen heeft wel eens een break-up meegemaakt. Het liefst wil je dan zo snel mogelijk af van het liefdesverdriet. Om van dat akelige gevoel af te komen, is daar de rebound. Een 'relatie' om over je ex heen te komen, maar is dat nou de beste manier?

Lees ook: Zo stop je met het vergelijken van jezelf met de nieuwe vriendin van je ex

Confidence boost

Eerlijk is eerlijk: iedereen voelt zich slecht na het beëindigen van een relatie. Vele vragen malen door je hoofd zoals: heb ik iets verkeerd gedaan? Was er iemand anders? Kom ik hier ooit overheen? Het wordt vaak genoeg gezegd: the best way to get over someone is to get under someone new. Een rebound kan ervoor zorgen dat jij je zelfvertrouwen weer helemaal terugkrijgt. Het is wel belangrijk dat je dit bewust doet en je er goed bij voelt. Als het allemaal te snel gebeurt kan het ervoor zorgen dat je een nog emotioneler wrak wordt.

Voordelen

Dan eerst maar even de voordelen van een rebound. Een new romance zorgt ervoor dat je je zelfverzekerd, geliefd en gewenst voelt. Goede seks met iemand anders kan een reminder zijn dat er nog genoeg leuke potentiele partners rondlopen. Ook is het een goede afleiding om een rebound te hebben. Het is fijn dat je niet de hele dag geobsedeerd bezig bent met je ex doordat je bezig bent met iemand anders. Niet elke reboundrelatie is van korte duur, een goede rebound kan er zelfs voor zorgen dat je wellicht een nieuwe lover hebt gevonden.

Nadelen

Maar jammer genoeg, in de meeste gevallen, hangen er eigenlijk meer nadelen dan voordelen aan een rebound. Als je met de verkeerde mindset in een rebound relatie rolt kan het ervoor zorgen dat je je alleen nog maar slechter gaat voelen. Dat kwetst niet alleen jou maar ook je nieuwe rebound lover. Liefdesverdriet is een soort van rouwen, je moet het dan ook goed verwerken. Een rebound kan ook een pijnlijke herinnering zijn dat je al deze nieuwe ervaringen niet meer deelt met dat ene persoon.

Selfcare

Uiteindelijk draait het er allemaal om dat je goed naar jezelf luistert. Doe waar jij je goed bij voelt. Neem vooral de tijd om het te verwerken. Zet Neflix aan en vreet je lekker vol. Jank al het verdriet eruit en val terug op je vrienden. Helaas is dit eigenlijk echt de enige manier om over een heartbreak te komen.  

Lees ook: Hoe ga je om met liefdesverdriet op werk?