Stelletjes die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

Relaties door Jordan

Het is alweer bijna the most wonderful time of the year en de kerstfilms vliegen ons om de oren. Er is een film naar ieders smaak, denk aan romantiek, drama’s, komedie en nog veel meer. Keuze genoeg om samen met je lover op de bank te ploffen en er één aan te zetten. Het is namelijk bewezen dat stellen die samen naar kerstfilms kijken gelukkiger zijn!

Lees ook: Netflix kerstfilms 2021: dit zijn de leukste films om te zien

Wetenschap bewijst het

Wat is er nou beter dan jezelf lekker tegen je partner aan op de bank te nestelen? Zeker nu het steeds sneller donker wordt en Kerstmis om de hoek is. Het is wetenschappelijk bewezen dat stellen die samen naar kerstfilms kijken gelukkiger zijn en langer bij elkaar blijven. Het onderzoek is uitgevoerd door The University of Rochester en University of California. Aan het onderzoek deden er 174 koppels mee. De groep werd door tweeën gesplitst, waarbij de ene groep kerstfilms moest kijken en de andere groep moest afzien van de kerstfilms. Drie jaar later was de groep die samen naar kerstfilms keek nog steeds samen, terwijl de overige koppels relatieproblemen hadden of al uit elkaar waren.

Hoe dan?

Het klinkt gek, maar door met je partner over personages en plots te praten, kun je je eigen relatie versterken. Dit is één van de uitkomsten uit het onderzoek. Ook heeft het niet alleen betrekking op kerstfilms. Zolang romantiek en relaties maar een belangrijk onderdeel van de film is.Dus als je partner een echte Grinch is, kan het dus ook zonder het kerstthema… Harry Potter bijvoorbeeld.

via GIPHY

Lees ook: Kerstcadeau voor een man nodig? Met deze cadeaus zit je sowieso goed