Kerstkapsels 2021: de 8 mooiste kapsels voor de feestdagen

Haar door Jennifer

De kalkoen is aangebrand, het kerststukje is in de fik gevlogen en opa slaapt door alles heen. Er kan met kerst van alles fout gaan, maar als je haar maar goed zit, toch? What to do met je haar? Nou, denk niet te moeilijk! Zelfs de meest simpele knot kan worden omgetoverd tot een feestelijk kapsel. Hopelijk is een van deze kerstkapsels, het kapsel waar je van droomt.

Lees ook: De 10 mooiste glitterjurken voor Kerst

Casual knot met glitter haarclips

Eén van de kapseltrends deze winter is de knot, die wordt opgestoken met een grote haarclip. Het is nogal gewoontjes, maar wel het perfecte kerstkapsel als je thuis kerst viert. Wanneer je kiest voor dit casual kerstkapsel, neem dan wel meerdere kleine haarclips in plaats van één grote haarclip. Zo oogt je kapsel nonchalant, maar toch ook classy. Vooral als je kiest voor haarschuifjes met glinsterende sterretjes of parels.

Grote knot met vrolijke scrunchie

Heb jij heel dik of krullend haar? No worries, ook voor mensen met frizzy haar bestaan leuke kerstkapsels. Het enige wat je nodig hebt is een vrolijke scrunchie, bijvoorbeeld eentje van fluwelen/velvet stof. Dit geeft je kerstkapsel een luxe uitstraling en staat heel schattig. Voor de extra feestelijke touch kun je kleine schuifspeldjes met een pareltje of glitter toevoegen aan de knot.

Kerstboom op je hoofd

Je kunt kiezen voor de casual knot, maar ook voor een meer gekke variant. Bij dit kerstkapsel zit je haar opgestoken, maar wel op een bijzondere manier. Je hebt een kerstboom in de kamer, maar nu ook op je hoofd! Voor dit kerstkapsel heb je alleen drie haardonuts nodig, wel in verschillende formaten. Maak een paardenstaart en schuif de haardonuts eroverheen van groot naar klein. Vouw nu je staart eromheen en maak het telkens vast met een dun, doorzichtig elastiekje. Versier het tot slot met een lintje en bijvoorbeeld een mooi haarclipje.

@growgorgeoushaircare

Christmas Tree hair with @brylkaproject 🎄❤️ ##christmashairstyles ##hairtok ##hairstyles ##christmas ##hairtutorial ##christmaspartyideas ##christmashair

♬ Famous Christmas songs / Orchestra arrangement - MIZUSATO Masaki

Hoge paardenstaart met haaraccessoire

Een ander kerstkapsel waarbij je haar wordt opgestoken, is de hoge paardenstaart. Een handig kapsel tijdens het kerstdiner, waardoor je haar niet zo in je eten hangt. Al staat het ook gewoon heel cute. Bij een afrokapsel klinkt een strakke, hoge paardenstaart lastig, maar het is niet onmogelijk. Voordat je de staart maakt, spuit je eerst wat water in je haar. Verspreid dit goed over je haar. Voeg daarna leave-in conditioner toe en tot slot nog wat gel, zodat het haar plat blijft liggen. Combineer je paardenstaart uiteindelijk met een grote strik of een vrolijke kerstdiadeem.

@camillalabonte

🎄🎄🎄🙏🎅🎁👶 DC:@yodamnmomma ##tapin ##sleighbells ##christmas ##christmassmood ##christmascountdown2020 ##afro ##afrohairstyle ##type4hair ##christian

♬ Tap In x Sleigh Bells - That Christmas Mood

Lage staart, maar dan anders

Naast de hoge paardenstaart is de lage staart ook nooit verkeerd. Wil je dit graag als kerstkapsel? Geef er dan wel een twist aan. Dat kan heel makkelijk! Maak allereerst wat slag in je haar. Daarna verdeel je je haar in drieën met kleine elastiekjes: één dikke staart in het midden met twee kleinere aan de zijkant. Zorg dat de elastiekjes in dezelfde kleur zijn als je haar of in ieder geval niet te opvallend. Trek de elastiekjes van je dunne staartjes iets naar beneden en creëer een gat boven je elastiekjes. Haal hier de twee staartjes doorheen. Nu ontstaat een soort krul. Maak met je vingers een gat boven het elastiekje van een van je staartjes. Haal hier de dikke staart doorheen. Doe hetzelfde aan de andere kant en trek het geheel iets aan. Maak je kerstkapsel tot slot af met bijvoorbeeld een leuke kerstdiadeem!

@fayepmills

Christmas party hair you can do yourself 💁‍♀️ 🤝✨ ##hairideas ##hairinspo ##hair ##hairhacks ##easyhairstyles ##easyhairtutorials ##easyhairhack ##hairgoals ##diyhair ##updo ##hairupdo ##christmasparty ##christmaspartyhair ##fyp ##foryou ##hairforyou ##newmusic ##photodump ##skill ##vibing ##bestie ##iamwoman

♬ abcdefu - GAYLE

Half los, half vast

Zoek je chique kerstkapsels, maar toch ook iets dat praktisch is? Ga dan voor half los, half vast! Dit ziet er wel heel feestelijk uit, maar toch zit je haar niet in de weg tijdens het diner. Wel leuk om eerst wat krullen in je haar te doen. Pak daarna een pluk haar aan de voorkant en toupeer dit met een kam. Zo krijg je meer volume in je kerstkapsel. Hoe werkt dit? Houd de pluk haar omhoog en spuit wat droogshampoo tegen de achterkant. Kam vervolgens met een (punt)kam aan de achterkant van halverwege naar onderen. Je kunt ook eerst het staartje maken, zoals in onderstaande video, en daarna nog wat touperen. Maak je kerstkapsel tot slot af met leuke haarclips!

Kerst knotjes

Je hebt de strakke knot en je hebt schattige kerst knotjes! Dit is overigens wel meer een kerstkapsel voor mensen met lang haar. Dan is het makkelijker. Hoe krijg je ze zo leuk? Verdeel je haar eerst in tweeën. Draai vervolgens de ene haarstreng rond en rol dit op tot een knotje. Maak het vast met schuifspeldjes. Daarna maak je van de andere haarstreng een vlechtje. Rol je vlechtje om het andere knotje heen en maak ook dit weer vast met een schuifspeldje, life savers! Mocht je nog een los plukje haar aan over hebben, kun je dit nog naar achteren vlechten. Tot slot maak je het dan af met een kleine kersttak. Tada!

@jaennasjourney

Christmastree to go 🎄😁 #hairtutorial #hairinspo #hairstyle #christmashair #christmashairstyles #xmashair #fyp #christmasiscoming #longhairstyles

♬ Merry Christmas Everyone - Leony & VIZE

Lees ook: 7 x Simpele trucjes om meer volume in je haar te krijgen