Smullen! Zo maak je in een handomdraai een kruidnotentiramisu

Eten door Jeanine

Hoor wie klopt daar, kinderen! Het is bijna Sinterklaasavond en daar hoort natuurlijk een lekker recept bij. Of je nou regelmatig staat te bakken of een keukenheld op sokken bent: ook jij maakt in een handomdraai een heerlijke pepernotentiramisu.

Lees ook: Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten?

Dit heb je nodig voor een pepernotentiramisu

  • 1 stukje chocolade (puur)
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 3 el suiker
  • 250 g mascarpone
  • 250 g kruidnoten
  • 250 g slagroom
  • 300 ml chocolademelk

Zo maak je een kruidnotentiramisu

  1. Doe de suiker samen met de slagroom in een kom. Klop dit samen op, tot de slagroom stijf wordt.
  2. Doe de mascarpone erbij. Meng alles samen goed door elkaar. Voeg de koek- en speculaaskruiden eraan toe en meng alles weer goed door elkaar.
  3. Pak een nieuw schaaltje en giet hier wat van de chocolademelk in. Haal de kruidnoten kort door de chocolademelk heen. Gebruik een ovenvaste schaal of bijvoorbeeld een bakvorm. Bedek de bodem met de in chocolademelk gedoopte kruidnoten.
  4. Schep de helft van de slagroommix eroverheen.
  5. Pak het stukje chocolade erbij en rasp dit boven de schaal.
  6. Verdeel vervolgens weer in chocolademelk gedoopte kruidnoten boven op het mengsel, als een nieuwe laag. Doe de slagroommix eroverheen, rasp wat chocolade en leg als finishing touch nog een paar kruidnoten erop.
  7. Zet ‘m zo’n twee uur in de koelkast en hij is ready to eat!

Bron: lekkerensimpel.nl | Beeld: iStock

Lees ook: Zo maak je chocolade kruidnoten met Licor 43