5 x leuke manieren om een fles wijn in te pakken

Cadeaus & hebbedingetjes door Jordan

Als je het voor elkaar hebt gekregen om bij iemand anders Kerstmis te vieren, chapeau! Maar je kan natuurlijk niet met lege handen aankomen. Een fles wijn is altijd een goed idee voor een bedankje. Het liefst wel even mooi ‘aangekleed’ natuurlijk. Wij hebben een lijstje gemaakt waardoor de fles wijn ook nog leuk verpakt is.

Lees ook: Zo maak je zelf een cadeaudoosje met papier

Simpel maar leuk

Voor deze inpakhack heb je niet veel nodig. Kies inpakpapier dat je leuk vindt. Gebruik een touwtje om een mooie strik om de hals van de fles te maken. Steek vervolgens wat taxus met besjes door het touwtje heen. Lekker simpel maar tegelijk is het ook heel kerstachtig.

Chique waaier

Bij een goede fles wijn hoort ook een chique verpakking. Om de fles zo in te pakken straalt het één en al luxe uit. De gastheer of – vrouw zal het uitpakken haast zonde vinden. Ook bij deze inpakhack heb je niet veel nodig. Gebruik inpakpapier naar keuze en vouw het als een waaier. Om het wat aan te kleden kan je kiezen voor een strik of touw aan de onderkant. Steek er een bloem of tak in en het cadeau is af.

Spant de kroon

Ook deze hack heeft niet veel nodig. Door de stappen te volgen is het ook nog eens makkelijk om te doen. Het leuke aan deze inpakhack is ook dat het niet gelijk verklapt dat er een fles wijn in zit, tenzij je het natuurlijk vast hebt. Maar als je dit pakketje onder een boom zet kan het nog van alles zijn.

Kerstboom

Voor de echte knutselkoningin is dit een originele twist op een fles wijn. Het is ook leuk om als decoratie neer te zetten, maar vergeet niet tegen de gastheer of -vrouw te zeggen dat er echt wat in zit. Hier heb je wel iets meer geduld en materiaal voor nodig.

Wijnfles kaartje

Handig en makkelijk te maken. Er verandert niet veel aan de fles, maar het komt toch wat bedachtzamer over dan gewoon een fles wijn in iemands handen te duwen. Knoop een lint om de hals van de fles en maak een eigen kerstnaamkaartje. Schrijf  er een lief berichtje op om iemands avond speciaal te maken.

Lees ook: De leukste kerstcadeaus onder de 20 euro