Cadeautips voor de eco-friendly persoon in je leven

Cadeaus & hebbedingetjes door Jordan

De afgelopen jaren is iedereen steeds meer bezig met de klimaatverandering. Ze zitten met zijn allen aan de vegaburgers en havercappu. Zelf ben of ken je vast iemand die zo duurzaam mogelijk probeert te leven. Daar horen dus ook eco-friendly gifts bij. Met deze cadeaus zit je sowieso goed!

Lees ook: Kerstcadeau voor een man nodig? Met deze cadeaus zit je sowieso goed

1. Make-up

Beautyproducten zijn altijd leuk om te geven en te krijgen. Charlotte Tilbury is een vegan friendly en cruelty free make-up merk. Ook op TikTok gaat Charlotte Tilbury viral door de prachtige producten die het merk verkoopt. Pillowtalk is één van de bekendste kleuren van het merk en het staat mooi bij iedereen.

Pillowtalk diamond lippenstift

2. Skincare

ILIA Beauty is een USA based beauty merk die ook te koop is in Nederland. De producten bestaan voor 85% uit bioactieve plantaardige ingrediënten. Het merk heeft een goede skincare en make-up lijn. Goed om te weten in de skincare producten zit altijd SPF net zoals in het onderstaande serum wat gebruikt kan worden als foundation.

ILIA Beauty Super Serum Skin Tint SPF30

3. Kleding

Duurzame kledingmerken zijn in opkomst. Het is nu eigenlijk al bijna een no go om je merk niet sustainable te maken. Daarom zijn ook merken waar je het niet van verwacht bezig met het merk zo duurzaam mogelijk te maken. Neem bijvoorbeeld Adidas, het sportmerk krijgt een Good On You duurzaamheidsscore van 10/15. Zeker met het vele thuiswerken komt een stijlvolle joggingsbroek altijd van pas.

Primeblue SST trainingsbroek

4. Winterse accessoire

Barts is een Nederlands merk ontstaan in 1986 door Bart Koene. De producten worden gemaakt met gerecycled en duurzame materialen. De nieuwe collectie is geïnspireerd door ‘mottainai’. Een Japanse term die mensen aanmoedigt om te consuminderen en te recyclen. Zeker voor de koude maanden is Barts een goed merk om cadeau te doen. Door de ontwerpen zijn ze ook nog eens tijdloos.

Barts Fridan sjaal

5. Voor de sportieveling

We zitten nu dan wel in de winter maar dat betekent niet dat we niet fit willen blijven. Voor de fitgirls onder ons wordt het zware sporten afgewisseld met relaxing yoga. Maar vergis je niet yoga kan ook intensief zijn. Naast een sporty outfit hoort daar ook een yogamat bij. Deze yogamat van Armenti is eco-friendly, comfortabel en is anti-slip, wel zo handig.

Armenti yogamat

6. Relax

Na een lange dag wil je niks liever dan lekker tot rust komen. Voor iedereen die geblessed is met een bad thuis, is dit een goed cadeau. Deze bruisballen zijn niet alleen schattig ze zijn ook nog eens gemaakt van biologische ingrediënten, vegan en cruelty-free. Er komen verschillende kleuren uit en is dus ook nog leuk voor kinderen.

Probleemsolvers unieke natuurlijke regenboog bruisballen

7. Baby gifts

Voor moeders van de nieuwe Greta Thunbergs onder ons zijn er gelukkig ook genoeg eco-friendly cadeautjes te vinden. En to be honest houten speelgoed staat ook veel leuker in huis. Zo ook dit te lieve haarsetje speciaal voor baby’s. Het zit al in een mooie verpakking dus inpakken is niet eens nodig. Leuk om te geven bij een babyshower of als verjaardag- of kraamcadeau.

Donline Baby haar verzorging setje

Lees ook: 9 x leukste verjaardagscadeaus voor je beste vriendin