5 x waarom een menstruatiecup de juiste keuze is

Lichaam door Redactie Ze.nl

Je hoort tegenwoordig veel over de menstruatiecup. In het begin was het nog wat onwennig, maar inmiddels heeft de menstruatiecup veel fans. Je hebt ze in meerdere varianten, voor beginnende of ervaren gebruikers. En zelfs inklapbaar, zoals de Lily Cup Compact van INTIMINA. Maar wat maakt het nou zo'n fijn alternatief voor andere menstruatieproducten?

 

lily cup compact menstruatiecup

Lees ook: Mijn ervaring met de menstruatiecup

1. Menstruatiecup is handig

Allereerst is de menstruatiecup heel handig! Zo hoef je een menstruatiecup minder vaak te verschonen dan tampons of maandverband. Een cup houdt drie keer meer bloed vast dan de meest absorberende tampon. Als je op pad gaat, neem je alleen maar de menstruatiecup mee. Ideaal, want het heeft weinig ruimte nodig in je tas. Tegenwoordig al helemaal met de nieuwe Lily Cup Compact van INTIMINA! Zij hebben nu een menstruatiecup die je kunt opvouwen. Daarbij krijg je ook een handig etuitje om 'm op te bergen. Nóg meer ruimtebesparing in je tas!

lily cup compact menstruatiecup

2. Menstruatiecup is comfy

Een menstruatiecup zit lekker comfortabel. Zorg wel dat je het op de juiste manier inbrengt en lees van tevoren goed de gebruiksaanwijzing. Heb je moeite met het inbrengen van de cup? In het begin kun je ook wat glijmiddel op de menstruatiecup doen. Let op: wel glijmiddel op waterbasis. Hierdoor wordt de menstruatiecup gladder en gaat het soepeler. Zodra een menstruatiecup eenmaal goed zit, voel je er echt niets van! Het is heel flexibel. Hierdoor kun je de menstruatiecup bijvoorbeeld ook gewoon dragen, wanneer je naar het toilet gaat. De menstruatiecup zit in principe niet in de weg. Al kan het bij een grote boodschap wel iets verschuiven. Controleer altijd even of het vacuüm niet is verbroken.

3. Menstruatiecup bespaart je geld

Een menstruatiecup bespaart je een heleboel geld! Ga maar eens na hoeveel maandverband en tampons jij de afgelopen jaren kocht. Nou, de menstruatiecup hoef je niet elke keer te vervangen. Het is daardoor een fijn alternatief voor mensen met een kleine portemonnee en dat zijn er kennelijk veel! Eén op de tien Nederlandse vrouwen tussen de 12 en 25 jaar kan soms de menstruatieproducten niet betalen. Voor deze vrouwen is de menstruatiecup een fijne uitkomst. Je gebruikt een menstruatiecup namelijk met gemak een jaar of tien. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je deze goed schoonmaakt! Uiteindelijk scheelt het je honderden euro's, waarmee je ook lekker op vakantie kunt.

4. Menstruatiecup is gezond

Een menstruatiecup is ook gezond. Het vangt namelijk bloed op in plaats van dat het absorbeert. Hierdoor zorgt het, in vergelijking met een tampon of maandverband, voor een gezonde omgeving van je vagina. Daarnaast is de menstruatiecup geschikt voor verschillende soorten mensen. Zo is het door gebrek aan latex ook geschikt voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

5. Menstruatiecup is duurzaam

Tot slot is een menstruatiecup heel duurzaam. Niet alleen is het gemaakt van duurzaam materiaal, ook gaat de menstruatiecup jaren mee. Gemiddeld gebruikt een vrouw tijdens haar leven duizenden tampons en maandverbanden, die je vervolgens elke keer wegwerpt. Een goed verzorgde menstruatiecup kun je bij goed onderhoud tien jaar bewaren.

INTIMINA heeft 30% korting op de website t/m 30 november!

Lees ook: Menstruatieblunders: ‘Ik was mijn tampon een paar dagen vergeten’