Hoe je een pony moet stijlen en onderhouden

Haar door Jennifer

Een pony is een fantastische haircut. Wel is een pony niet makkelijk. Deze haarstijl heeft net wat meer onderhoud nodig dan een ander kapsel. Hoe voorkom je een vettige pony en creëer je een pony, waar iedereen verliefd op wordt?

Lees ook: 5 dingen die je nooit met nat haar moet doen

6 tips voor het stijlen en onderhouden van een pony

Heb je een kapsel met een pony? Dan wil je deze ook mooi houden. Het kost je even wat meer tijd in de badkamer, maar dan heb je wel wat. Een pony is heel leuk, maar het verdient wel veel zorg. Wil je echt een pony, waarmee je de show steelt op straat? Voeg dan onderstaande tips toe aan je dagelijkse en wekelijkse verzorgingsritueel.

1. Een pony moet je droog föhnen

Een pony droogt van zichzelf heel snel. Toch is het belangrijk dat je een pony zelf droogt met een föhn. Als je dat niet doet, is de kans groot dat een pony er minder charmant uitziet. Met een föhn kun je een pony mooi in model blazen. Mocht je je haar niet willen wassen, kun je ook alleen de pony nat maken en daarna meteen droog föhnen.

2. Kies voor een ronde borstel

Bij het stijlen van een pony is de ronde borstel een fijn hulpmiddel. Met een ronde borstel én föhn kun je een pony mooi in model brengen. De ronde borstel zorgt voor meer volume in een pony tijdens het föhnen.

3. Gebruik niet teveel stylingproducten

Doordat een pony uit niet veel haar bestaat, wordt het ook snel vettig. Gebruik dus niet teveel stylingproducten tijdens het onderhouden van een pony. Je kunt wel iets gebruiken, maar kies gewoon hetzelfde haarproduct als dat je gebruikt voor al je haar. Verdeel dit haarproduct vervolgens eerst door je haar. Al het spul wat hierna nog overblijft op je handen, gebruik je voor het stijlen van de pony.

4. Wees voorzichtig met dagcrème

Gebruik je elke ochtend een dagcrème? Let dan even op, want je wilt natuurlijk voorkomen dat je pony snel vettig wordt. Zorg daarom dat een pony altijd naar achteren zit, bijvoorbeeld met behulp van een haarband, voordat je de dagcrème opsmeert. Je pony mag niet je voorhoofd aanraken totdat je dagcrème (of een ander verzorgingsproduct) volledig is ingetrokken. Dit duurt meestal ongeveer tien minuten.

5. Droogshampoo is een must

Dat een pony snel vettig wordt, dat is inmiddels bekend. Je kunt om die reden vaker de pony wassen, maar te vaak is ook niet goed. Wel is het handig om een (kleine) droogshampoo te kopen. Dit is een goed, tijdelijk alternatief op de normale shampoo.

6. Laat een pony regelmatig bijknippen

Helaas groeit een pony ook snel. Het is daarom belangrijk dat je je pony regelmatig laat bijknippen. Je wilt natuurlijk niet een heel gordijn voor je ogen. Een rechte pony kun je in principe zelf bijknippen, maar bij de meeste kapsels is het toch wel slimmer om een kappersbezoek te plannen.

Inspiratie voor je kapsel met een pony

Wil je graag een nieuw kapsel met een pony? Hier vind je een aantal trendy kapsels met een pony. Hopelijk staat hier ook een kapsel tussen met een pony die perfect is voor jou!

Curtain bangs

De curtain bangs look is lekker vlot en ook een handig kapsel. Het is namelijk een pony, die je makkelijk kan laten uitgroeien. Mocht je dus geen tijd of zin hebben in een maandelijks bezoek aan de kapper, is een pony zoals die van Jennifer Lopez perfect voor jou.

Subtiele pony

Wanneer je kiest voor curtain bangs, kun je zoals Alexa Chung ook kiezen voor een meer subtiele pony. Bij de zachtere versie van curtain bangs heb je meer volume aan de zijkanten in plaats van je middenscheiding. Een subtiele pony kun je hierdoor makkelijk opzij schuiven als een gordijn.

Klassieke pony

Met een klassieke, rechte pony kun je niet de fout ingaan. Je kunt kiezen voor een volle pony zoals Taylor Swift, maar je kunt ook een dunne pony kiezen à la Maan.

Retro fringe

De retro fringe is ook een pony die je veel ziet. Het is geïnspireerd door jaren 50 model en filmicoon Brigitte Bardot. Zij stond bekend om haar retro curtain bangs, die ze combineerde met haar lange haar.

Lange pony

Zoek je een nonchalant kapsel, maar wil je er wel in stijl bijlopen? Kies dan voor een lange pony. Dit is niet alleen een makkelijk kapsel, de kans is ook groot dat het je leuk staat. Deze haarstijl past namelijk vrijwel bij iedereen.

Lees ook: 10 x kapselinspiratie voor de leukste hairdo's