Dit is waarom mindful masturberen zo’n populaire selfcaretrend is

Intiem door Jennifer

Dat masturberen goed is voor je gezondheid, wisten we al wel. Het vermindert stress en je kunt 's avonds makkelijk wegdromen. Geen wonder dat mindful masturberen zo’n populaire selfcaretrend is tegenwoordig. Maar wat is dit eigenlijk precies en hoe werkt het?

Lees ook: Is masturberen in een relatie oké?

Soloseks geen taboe

Masturberen is voor veel mensen geen taboeonderwerp meer. Sex Education staat niet voor niets in de top 10 op Netflix. Maar liefst 67% van de vrouwen doet het, volgens onderzoek van kenniscentrum Rutgers. Het wordt ook steeds duidelijker hoe belangrijk masturberen is voor je mentale en fysieke gezondheid. Soms heb je het gewoon nodig om weer nieuwe energie te krijgen voor je werk of andere taken. Daarnaast leer je je lichaam ook beter kennen door masturbatie, aldus seksuologe Chloé de Bie. En kennelijk helpt het niet alleen fysiek, maar ook mentaal dankzij de nieuwste trend: mindful masturberen.

Mindful masturberen

Mindful masturberen, dat klinkt heerlijk, maar hoe werkt het? De eerste stap is dat je geen seksspeeltjes gebruikt. “Om meer uit je seksleven te halen, ga je beter aan de slag met je eigen handen,” vertelt Billie Quinlan aan Glamour UK. Billie is mede-oprichter van Ferly, een platform over seksuele zelfzorg. Laat dus lekker je handen en vingers hun werk doen. Daarnaast moet je je ook niet alleen focussen op je vagina. Zoek naar gevoelige plekjes op je hele lichaam: van je hoofd tot je kleinste teen. “Haal je focus weg van het orgasme zelf en houd je alleen bezig met het plezier zelf,” vertelt Billie. “Door het uiteindelijke doel van soloseks te schrappen, lukt het je om veel intenser te ontspannen.”

Voordeel seksleven

Niet alleen helpt mindful masturberen jezelf mentaal en fysiek. Het kan ook je seksleven met je partner verbeteren. Wanneer je jezelf met zoveel aandacht leert kennen, weet je beter wat wel en niet fijn voelt. Dit is een groot voordeel voor de ‘gesprekken’ tussen de lakens. Hierdoor geniet je ook meer tijdens een potje seks met je lover.

Lees ook: Alles wat je wil weten over squirten