Alles wat je wil weten over squirten

Intiem door Sanne

Waarschijnlijk heb je al wel eens wat over squirten gehoord en misschien ben jij er wel een pro in, maar het is zeker niet weggelegd voor iedereen. Maar wat is squirten precies en kan elke vrouw het?

Lees ook: Het bestaat! Dit is wat de G-spot écht is

Squirten

Mannen ejaculeren als ze klaarkomen en eigenlijk is squirten de vrouwelijke variant van de ejaculatie. Voor de één is dit de hemel op aarde terwijl het voor de ander eigenlijk maar vrij onduidelijk is. Want hoe squirt je nou eigenlijk? Door je G-spot te stimuleren (bijvoorbeeld door de ‘kom-hier-beweging’ te maken) en je eigenlijk helemaal te laten gaan. Ontspanning is key. Bij een orgasme door middel van stimulatie van de g-spot ervaar je vaak geen intense ‘piek’ zoals bij een uitwendig clitoraal orgasme, maar juist langdurige intense golven.

Bij iedereen verschillend

Voor iedereen voelt de G-spot anders. De één wordt bij stimulatie enorm opgewonden en kan binnen no time klaarkomen en de ander wordt er totaal niet opgewonden van. En mede daarom is squirten niet voor iedereen weggelegd. Dat niet iedere vrouw het kan, betekent niet dat je gelijk moet stoppen met oefenen als het even niet lukt. Het helpt om de clitoris tegelijkertijd te stimuleren en daarnaast moet je écht ontspannen zijn en alles durven te laten gaan. Dit is voor veel vrouwen lastig.

Urine of wat anders?

Leuk dat spuitend klaarkomen, maar wat komt er eigenlijk uit je lichaam? Er gaan veel verschillende verhalen rond. Sommige zeggen dat het urine is dat uit je lichaam komt. Gynaecoloog Carolyn De Lucia legt in een interview met MensHealth uit dat vrouwen een regio hebben die gelijkenis toont met de prostaatklier. “Deze regio zorgt ervoor dat een vrouw vocht kan afscheiden tijdens het orgasme. Waarschijnlijk wordt het vocht geproduceerd door de para-urethrale klieren, die langs de urinebuizen lopen, níet door de blaas. Overigens kan er wel wat blaasvocht ontsnappen.” Conclusie: het is dus géén plas, althans niet hoofdzakelijk.

Lees ook: Deze 5 plekken zijn perfect voor een heet vluggertje

Beeld: iStock