Wat niemand je vertelt over seks tijdens de zwangerschap

Intiem door Redactie Ze.nl

Voor iedereen die het zich nog steeds afvroeg: já, je kunt gewoon seksen tijdens de zwangerschap. Wist je wel, hè? Toch zijn er nog genoeg feitjes over seks tijdens de zwangerschap waar ook wij even van achter de oren moesten krabben. Wij somden er tien voor je op. Gewoon, zodat je het zeker weet.

Lees ook: Ben jij een gever of nemer in bed? Zo kom je erachter.

1. Nee, een penis raakt nooit je baby

In het geval dat je dacht dat een flink geschapen jongeheer in staat zou zijn kopjes aan jouw ongeboren baby te geven: nope, dat is niet mogelijk. En may we say: halleluja! Mocht hij écht denken wat aan te raken, is het wellicht je baarmoeder.

2. Je vulva kan niezen

Of nou ja, niet dat er meteen groen snot uitkomt (excusez moi), maar het is mogelijk dat er een grote slijmprop uit je vagina wordt ‘geniest’. Een slijmprop verliezen kan trouwens ook betekenen dat de bevalling is begonnen. 

3. Je favo standjes blijken ineens onmogelijk

Wat kan het intiem zijn hè, die missionaris. Niet zo gek dus dat dit standje onze all time favorite is. Maar met een grote zwangere buik blijkt dit standje ineens niet meer zo makkelijk. Dat wordt dus een paar maanden afkicken.

4. Orgasmes kunnen heel wat teweeg brengen

Er gaan verhalen rond dat een orgasme in het latere stadium van je zwangerschap niet alleen maar ‘een fijn gevoel’ is. Zo was er een vrouw die na haar orgasme zoveel krampen in haar buik had, dat ze dacht dat de weeën al begonnen waren.

5. Je hebt je blaas niet meer helemaal onder controle

En dat kan nare gevolgen hebben tussen de lakens: schrik dus niet als je een beetje plast tijdens het klaarkomen. Oepsie!

6. Je hebt steeds meer zin om te masturberen

Het kan zomaar zijn dat je tijdens het tweede trimester meer opgewonden bent dan normaal. Tenzij je je man 24/7 om je heen hebt, kun je maar beter zo nu en dan de hand aan jezelf slaan. 

7. Je dromen worden… uitbundiger

De dromen die je tijdens een zwangerschap kunt hebben kunnen op z’n zachtst gezegd nogal levendig worden. Schrik niet als je klaarkomt in je droom!

8. Gekke geluidjes tijdens seks worden een stuk normaler

Als je 35 weken zwanger bent en je het op z’n hondjes wilt doen - reken dan maar dat er genoeg lucht bij komt kijken om flink wat geluid te produceren. Precies: kutscheten, de slappe lach en hilariteit alom. Genieten!

9. Je ongeboren baby gaat roet in het eten gooien

Op het punt dat jij bijna klaarkomt vindt de baby het wellicht een prima tijdstip om eens flink te gaan trappen. Hallo buikpijn. Bye bye orgasme! 

10. Je borsten spelen het sexy spelletje niet altijd mee

Bereid je voor op lekkende melktieten tijdens de seks. 

Lees ook: Met deze 8 tips worden jullie nóg intiemer in bed.