Yousra’s date bleek een moordenaar: 'Ik zat daar als versteend'

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

Wanneer je net uit een goede relatie komt, is het lastig om je opnieuw in het datingleven te storten. Voor Yousra was dit al helemaal lastig, doordat ze er mentaal niet lekker voor stond. Door haar zelfdestructieve houding realiseerde ze zich te laat dat ze aan het daten was met een heel gevaarlijke man.

date met moordenaar

Yousra vertelde haar verhaal aan de Britse Cosmopolitan.

Gedumpt door ex

“‘Hoe vertel ik hem dat ik weg wil zonder hem boos te maken?’ dacht ik, toen ik naast Fahad* zat in zijn woonkamer, 90 minuten nadat ik was gearriveerd op onze date. Ik staarde naar de voordeur en probeerde haastig een excuus te bedenken om hier weg te komen.”

“Het was drie maanden geleden toen ik werd gedumpt door mijn vriend. Het was een complete shock. We waren al bezig met trouwplannen. Totdat hij op een dag naast me zat en vertelde dat zijn vader het niet toelaat om met iemand te trouwen buiten zijn eigen nationaliteit, ook al waren we allebei Arabisch. Ik was er kapot van. Fahad was een gemeenschappelijke vriend van mij en mijn ex, met wie we een aantal keer hebben rondgehangen op feestjes. Door mijn baan als personal trainer en zijn carrière als bodybuilder hadden we iets gemeen. Wanneer ik hem ergens tegenkwam, had hij weer een nieuw meisje bij zich. Zijn posts op Snapchat waren voornamelijk foto’s van zijn '8-pack’, video’s van zijn rode Lamborghini en van hem al feestend op een jacht."

“Drie maanden na mijn break-up, toen ik Fahads profiel tegenkwam op Tinder, swipete ik naar rechts. Het was een match. Ik wist dondersgoed wat voor bad boy hij was, maar ik had mezelf inmiddels neergezet als ‘stoere meid’. Ik wilde bewijzen dat geen enkele man me kon intimideren. We wisselden nummers uit via de app en begonnen berichten te sturen naar elkaar. De week erop nodigde Fahad me uit in zijn appartement voor een date en ik nam de uitnodiging aan.”

Iets regelen

“De avond voor onze date belde ik Fahad vlak na mijn werkshift in de sportschool. Ik hoorde het geluid van woest blaffende honden. ‘Wat gebeurt daar?’ vroeg ik. ‘O, we zijn gewoon mijn pitbulls aan het uitlaten. Een vriend en ik moeten even iets regelen,’ antwoordde hij nonchalant. Ik voelde een steek van onrust in mijn maag. Ik hoorde weleens verhalen van vrienden over mannen die honden gebruiken om anderen te intimideren of aanvallen, wanneer ze problemen met hun hadden. Ik kon niet stoppen met nadenken over wat hij moest ‘regelen’. De volgende dag op werk keek ik continu op de klok of de dag al om was. De ene helft van mij wilde dat ik Fahad een bericht zou sturen om onze date af te zeggen, maar de andere helft vertelde me dat ik mijn angst moest onderdrukken.”

“Die avond arriveerde ik bij het luxe appartementengebouw waar hij woonde. Ik belde Fahad voor de zekerheid om te checken of dit het goede gebouw was. Op de achtergrond hoorde ik diverse stemmen. ‘Zijn er nog meer mensen bij je?’ vroeg ik. ‘Geen zorgen,’ reageerde Fahad, ‘Ik had wat vrienden op bezoek voor een drankje. Ze gaan zo weg.’ Ik had op dat moment weg kunnen lopen bij het appartementengebouw, maar dat deed ik niet. Ik klopte op Fahads deur en hij verwelkomde me met een kus op mijn wang. Twee mannen zaten in zijn woonkamer met een drankje. ‘Geef je tas en jas maar aan mij,’ zei Fahad, terwijl hij zijn arm uitstak als een echte heer. Subtiel haalde ik mijn portemonnee eruit, die ik samen met mijn mobiel in mijn hand hield. Als ik enig gevaar opmerkte, besloot ik om een excuus te verzinnen en daar weg te gaan.”

Nerveus

“‘Kom verder en ontmoet mijn vrienden,’ zei Fahad, terwijl hij mijn hand pakte en meenam. Tijdens een kort gesprekje in het Arabisch, leken het prettige mensen. Maar halverwege het gesprek veranderde de toon. Fahad grapte wat over hoe hij een keer iemand in elkaar sloeg. Hij vertelde hoe hij een taser gebruikte op de man, totdat hij niet meer bij bewustzijn was. Toen hij uit de kamer verdween en even later terugkwam met de taser in zijn hand, ging mijn hart tekeer. Ik deed alsof ik het heel leuk vond, maar van binnen was ik verafschuwd.”

“Drie kwartier later verontschuldigden de twee mannen zich beleefd, waarna ze vertrokken. ‘Waarom was je zo nerveus?’ vroeg Fahad, terwijl hij wat drinken inschonk voor zichzelf in een shotglas in de vorm van een doodskop. ‘Ik weet niet, ik dacht dat je me ging aanvallen,’ reageerde ik grappend. “Zolang je bij mij bent zal niemand je ook maar iets aandoen,” zei hij. Door mijn relatiegeschiedenis had ik weinig vertrouwen als het om mannen ging. Ook had ik de gewoonte om elke keer in een zelfvernietigingsmodus te gaan, zodra een serieuze relatie eindigde. De laatste keer dat ik door zo’n fase ging, werd ik lichamelijk mishandeld. ‘Ik heb gewoon nogal enge dingen meegemaakt met mannen,’ legde ik eerlijk uit.”

Zus en neef vermoord

“Fahad schudde zijn hoofd en lachte zijn perfecte, witte tanden bloot. ‘Je denkt dat jij problemen hebt?’ vroeg hij, waarna hij zijn drankje achterover sloeg. ‘Nou, ik heb mijn zus en haar geliefde vermoord.’ Ik wachtte even om te zien of hij nog zou lachen om me te verzekeren dat zijn bekentenis een foute grap was. Maar in plaats daarvan stortte hij zich op de details met zijn gezicht volledig in de plooi. ‘Ik heb nooit een meisje hierover verteld,’ zei hij, terwijl hij intimiderend zijn wijsvinger naar me uitstak. ‘Maar er is iets aan jou, waardoor ik je in vertrouwen wil nemen.’”

“Hij ging verder met het verhaal en ik zat daar als versteend, terwijl ik wanhopig hoopte dat mijn gezicht me niet zou verraden. ‘Ik vermoedde dat mijn zus een geheime relatie had met mijn neef en de vermoedens klopten. Op een avond, vijf jaar geleden, hoorde ik geluiden vanuit haar slaapkamer. Ik trapte de deur open en zag ze samen,’ vertelde hij. ‘Ik had ze allebei dood kunnen wurgen, maar dat deed ik niet. Ik nam mijn vaders pistool mee en verstopte deze in mijn broek.’”

“‘Toen ging ik terug en zei ik mijn neef dat ik hem niet zal mishandelen. Hij moest me alleen laten zien hoe hij binnen is gekomen. Ik volgde hem naar beneden en precies op het moment dat hij zich omdraaide, om te laten zien hoe hij over de muur klom, pakte ik het pistool en schoot ik. En daarna schoot ik op mijn zus.’ Hij keek me recht aan in mijn ogen. ‘Ik heb mijn eigen zus vermoord.’”

Vrijgesproken

“Fahad vertelde me over de rechtszaak en hoe ze hem uiteindelijk lieten gaan. Ik kon niet anders dan daar zitten met een zogenaamd meelevende blik, terwijl ik van binnen versteend was. Mijn ogen gingen naar de taser op de salontafel. Ik wist dat als ik ook maar één ding verkeerd zei, dat ik dan zelf gevaar zou lopen.”

“Op een gegeven moment haalde ik mezelf toch uit het moment door naar mijn mobiel te kijken. Het was twee uur ’s nachts. Ik was niet van plan om hier de nacht door te brengen. Ik wilde hier geen moment langer blijven. Fahad merkte mijn blik op en zei: ‘Als je moe bent, mag je naar bed, hoor. Mijn huis is jouw huis.’”

“Ik moest snel iets bedenken zonder hem te beledigen. ‘Ik moet morgen naar de sportschool en ik heb last van slapeloosheid. Ik kan moeilijk slapen in een bed dat niet van mij is,’ was alles dat ik kon bedenken. Het voelde als een eeuwigheid, voordat Fahad reageerde met opgehaalde schouders: ‘Wat jij wil, maar mijn aanbod om te blijven slapen blijft staan.’ Ik reserveerde een Uber. Zodra ik opstond om mijn jas en tas te pakken, pakte hij me stevig vast. ‘De taxi is hier, ik moet gaan,’ zei ik zo vriendelijk mogelijk, terwijl ik mezelf probeerde los te wurmen. Hij liet me los. ‘Je bent een goed meisje, weet je dat,’ zei hij.”

Luisteren naar instinct

“Zo snel als ik kon liep ik met een duizelig hoofd en bonzend hart naar de taxi. Eenmaal thuis was het drie uur ’s nachts. Mijn angstniveau was heel hoog en mijn handen trilden. Ik bleef God danken dat hij me hier ongedeerd uit had geholpen. De gebeurtenissen van die nacht waren een keerpunt in mijn leven. Vanaf dat moment besloot ik te stoppen met mijn patroon van zelfsabotage en gezondere beslissingen te maken. Het was tijd om te luisteren naar mijn instinct, want dat bleek meestal juist te zijn.”

*De naam in het verhaal is aangepast.

Lees ook: Samantha (29): "Ik ben pornoactrice en feminist"

Bron: Cosmopolitan UK