Deze kattenrassen houden het meest van knuffelen

Wonen door Chloe

Niets is lekkerder dan een avondje op de bank met een goede serie, een glas wijn en natuurlijk niet te vergeten: je kat. Eens? Als dit is waar je van houdt wil je dus een kat die dol is op knuffelen. Daarom zetten wij de rassen op een rijtje die hier gek op zijn.

Lees ook: Slaap lekker! Met je huisdier slapen is hartstikke goed voor je

Aanhankelijke kattenrassen

Er zijn enorm veel verschillende kattenrassen en ze hebben allemaal hun eigen trekjes. Natuurlijk is iedere kat anders, dus garantie heb je nooit, maar je kan je kansen wel vergroten. Sommige katten houden van nature namelijk al meer van knuffelen dan andere katten. Als jij op zoek bent naar een knuffelmaatje dan zijn deze rassen waarschijnlijk wat voor jou.

Birmaan

Deze langharige kat ziet er niet alleen uit als een knuffelbeer, maar hij is het nog echt ook. Dit zijn echte schootkatten en zijn dan ook het liefst zo veel mogelijk bij hun baasje in de buurt. Ook kan je kat heel goed met kinderen omgaan en heeft een rustig karakter. Hij heeft wel veel liefde en aandacht nodig, maar daar krijg je dan ook genoeg voor terug.

Maine Coon

Deze prachtige katten hebben door hun kop iets weg van een wilde kat, maar daar zal je qua karakter niet veel van merken. Ze zijn namelijk gek op aandacht en als je ze dat genoeg geeft kan je echt een band met ze opbouwen. De Maine Coon kan zich daarnaast ook heel goed aanpassen en is daarom voor vrijwel ieder huishouden geschikt.

Ragdoll

Als je kleine kinderen hebt dan is de Ragdoll misschien wel de meest geschikte kat om in huis te halen. Ze kunnen hier namelijk erg goed mee omgaan en zijn verder ook dol op knuffelen en luieren. 

Siamees

De Siamees is een erg communicatieve kat. Je zal hem veel horen spinnen en knorren en zal het dan ook laten horen als hij het naar zijn zin heeft. Verder is deze kat ook dol op spelen, dus plan iedere dag hier ook even een momentje voor in.

Abessijn

Een Abessijn is een heel sociale kat. Naast knuffelen, houdt deze kat ook van actief bezig zijn. Spelen, rennen en springen: daar wordt hij erg gelukkig van. Deze katten zijn dan ook erg geschikt voor een speelmaatje.

Bombay

Deze kat is enorm trouw aan zijn baasje. Ze zullen je dan ook de hele dag achternalopen en genieten enorm van je gezelschap. Als je dus veel werkt en weinig thuis bent is dit niet het ras voor jou. Ze houden namelijk niet van alleen zijn.

@ze.nl

Welke kat wil jij right meow knuffelen? 😻 ##katten ##huisdieren ##huisdier ##kat ##fyp ##foryoupage ##vjp ##voorjoupagina ##dieren

♬ THATS WHAT I WANT - Lil Nas X

Lees ook: Zoveel uur meer moet je stofzuigen als je een huisdier hebt