Hoe ziet Knofje er na al die jaren uit?

Celebs door Jeanine

Wie kent Knofje nog? De vierjarige kleuter met haar knalrode haren beleefde, samen met haar moeder en oma, de leukste avonturen thuis. Het programma is er eentje uit de oude doos, want het is alweer twintig (!) jaar geleden sinds de serie op tv kwam. Hoe ziet ze er na al die jaren uit?

Knofje

Lees ook: Deze 12 vrouwelijke celebs zijn kleiner dan je denkt

Knofje

De zesdelige serie kwam in 2001 op televisie en was geschikt voor kleintjes vanaf drie jaar. Verstoppertje spelen met mama en de knuffels, een prinsessenkasteel die haar vader voor haar maakt: de eigenwijze Knofje wist zich in en om het huis goed te vermaken. Tijdens de hele serie stond ‘geboorte’ eigenlijk centraal als thema. In de laatste aflevering kwam de baby er dan eindelijk aan.   

Acteerwerk

Knofje werd gespeeld door Sterre Herstel, die haar haren destijds moest verven voor de rol. We mogen dan een aantal jaren verder zijn, maar Sterre heeft zeker niet stilgezeten. In de jaren na haar rol als Knofje heeft ze nog een aantal andere rollen gehad. Zo speelde ze Anne in Leef!, Regina in de serie Evelien en kwam ze ook nog voor in een reclamespotje van SIRE. Haar laatste rol was in 2010, in een aflevering van Superheld.

Studies

Sterre heeft inmiddels de 25 bereikt en acteert al een hele tijd niet meer. Ze studeerde Cultureel Erfgoed aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels werkt ze aan verschillende kunstprojecten en bij meerdere musea.

Zo ziet Sterre er nu uit (links)

Wil je Knofje weer eens bekijken? Dat kan op Videoland.

Beeld: Knofje

Lees ook: Wow! Zo ziet de cast van Ned's Survival Gids er nu uit