Dit drankje past perfect bij je volgens je sterrenbeeld

Psyche & spiritualiteit door Jeanine

Ga jij meestal voor de cocktails of houd je het bij je favoriete vino? Een klassieke gin tonic, een droog wijntje of een simpel biertje: iedereen heeft wel een voorkeur voor een drankje. Benieuwd of jouw go to-drankje ook in de sterren geschreven staat?

Lees ook: 5 keer de lekkerste biertjes als je niet van bier houdt

Waterman – 21-01 t/m 19-02

Een ingewikkeld drankje kun je beter achterwege laten. Kom eerder aan met een makkelijk drankje, zoals een tequila soda, absint of een goed glas gin. That’s more like it!

Vissen – 20-02 t/m 19-03

Vissen houden best van een drankje, maar een glas rode wijn staat toch wel op nummer 1. Wil je echt uitpakken? Dan gaat een Vis vaak voor een cocktail die er ook uitziet als een feestje.

Ram – 20-03 t/m 20-04

De Waterman en de Ram kunnen elkaar de hand schudden wat betreft drank. Een sterke cocktail met vodka gaat er bij een Ram goed in.

Stier – 21-04 t/m 20-05

Voor de Stier is elke gelegenheid een reden voor wat extra luxe. Trek maar een flesje bubbels open, want het is altijd tijd voor een glas champagne.

Tweelingen – 21-05 t/m 21-06

Een trendy drankje, dat past wel bij dit sterrenbeeld. Probeer eens een cocktail die nu helemaal in is. Geen zin in iets zoets? Een biertje past niet voor niks ook goed bij de Tweelingen.

Kreeft – 22-06 t/m 22-07

Kreeften zijn echte homebodies en daar past het drankje dan ook goed bij. Wat dacht je van een verfrissend glas Sangria? Of ga voor een all time favourite: een frisse rosé.

via GIPHY

Leeuw – 23-07 t/m 22-08

Een espresso martini is out there en dat is precies wat een Leeuw zoekt. Een sterk glas whiskey doet het vaak ook goed.

Maagd – 23-08 t/m 22-09

Niet te veel gedoe, maar het lekker simpel houden. Komt jou dat als Maagd bekend voor? Bestel dan eens een Vodka Soda. Lekker, simpel en gets the job done. Ben je meer van een sterker drankje, dan kun je ook voor cognac gaan.

Weegschaal – 23-09 t/m 22-10

Een Weegschaal draait om in balans zijn. Een alcoholische versnapering moet daar natuurlijk wel op aansluiten. Wat is beter in balans dan een glas sinaasappelsap met champagne? Juist: mimosa’s zijn the way to go hier. Een gin en tonic gaat er overigens ook goed in.

Schorpioen – 23-10 t/m 21-10

Ben je wat meer in je gezelf gekeerd en laat je jezelf niet zo snel kennen? Schorpioenen hebben vaak meerdere muren opgetrokken, en die lagen komen aardig overeen met een Margarita.

Boogschutter – 22-10 t/m 20-12

Een Boogschutter is vaak optimistisch en oprecht geinteresseerd in een ander. Ze kunnen soms wat feller uit de hoek komen, net als een Tiki cocktail.

Steenbok – 21-12 t/m 19-01

Dit sterrenbeeld staat bekend om ambitie, doelgerichtheid en een bepaalde directheid. Een Steenbok weet wat ‘ie wil en daar gaat hij ook voor. Bij zo’n sterke instelling past ook alleen een sterk drankje, zoals een Dry Martini. Ja, serieus: het staat in de sterren geschreven. Don’t mess with Capricorns, that’s for sure.

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: Het perfecte zomerdrankje. Zo maak je een sangria slushi