Zo voorkom je uitglijden in je slippers

Mode & trends door Jeanine

Als er schoeisel is waar we zomers bij zweren, dan zijn het toch wel onze trouwe slippers. Makkelijk om aan te doen en ze staan onder ieder jurkje of zomerse outfit eigenlijk wel prima. Enige nadeel: als ze maar een klein beetje nat zijn, bijvoorbeeld van het zwembad of gewoon van je eigen zweet, glijd je zo uit. Wil je dat deze zomer voorkomen? Daar zijn twee makkelijke hacks voor.

Uitschieten slippers

Lees ook: 10 x stijlvolle slippers om deze zomer te dragen

Uitglijden in slippers

Iedereen die op slippers loopt, heeft wel eens bijna een spagaat gemaakt door spekgladde slippers. Vooral naast het zwembad of op bepaalde tegels loop je met gevaar voor eigen leven. Maak de zolen van je slippers wat grover door ze voorzichtig op te schuren. Hierdoor worden ze wat stroever en glijd je minder snel uit. Helpt het niet genoeg? Dan kun je ook nog een stukje schuurpapier eronder plakken.

Uit je slippers schieten

Een ander veelvoorkomend probleem, is uit je slippers schieten. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je in de supermarkt loopt en je opeens doorschiet in je slipper, of dat je slipper om de één of andere reden opeens drie meter verderop eindigt. Vrij gênant en niet erg prettig!

Het enige wat je nodig hebt, is een bus haarlak. Spuit een beetje lak op je voet of op je slipper. Dit zorgt namelijk voor extra grip, waardoor je minder snel uit je slipper schiet. Let wel op: niet alle materialen kunnen tegen haarlak. Bij een paar goedkope slippers van Primark maakt het misschien weinig uit, maar als je een duurder paar hebt, kun je de lak beter alleen op je voet spuiten.

Lees ook: 8 leuke haarbanden die je deze zomer wilt dragen