Trendalert! De 'lelijke' sandalen

Mode & trends door Kimberly
We trappen deze dinsdagochtend af met een stel monstrueuze muiltjes. Herinner je je de Crocs-hype van een aantal jaar geleden? Het ziet ernaar uit dat deze sandaal zijn opvolger gaat worden. Ehm… gevalletje van Crocs 2.0? 
 
Een tijdje geleden plaatsten we een titanisch trendalert, namelijk de High-Heeled Adidas. Dat de ‘not’ won van de ‘hot’ was duidelijk, maar dit keer komt Isabel Marant met een nieuw soort schoeisel. Namelijk deze ‘ugly' sandals, oftewel de 'lelijke' sandalen. Dus: move over pijnlijke high heels (lees: blauwgeknelde tenen en talloze blarenpleisters), maak plaats voor deze comfy sandaal!

 
Niet om aan te slepen
De sandalen werden al veel gespot op de catwalk, maar nu er ook een cheapere variant op de markt is gebracht, zijn ze niet om aan te slepen, zo meldt DailyMail. Het is hét item van deze lente, zo zegt Helen Attwood, fulltime schoenverkoopster. Als we haar moeten geloven waren zowel de zwarte als de bruine variant binnen no time uitverkocht. Ook menig mode-expert zegt dat de ‘ugly' sandal een nieuwe trend wordt, of eigenlijk al ís.
 

“De trend voor platte, ‘lelijke’ schoenen begon toen de Birkenstock zijn intrede deed. De schoen met de geprofileerde zool was hip and happening vanwege zijn orthopedische voordelen. Tandartsen, schoonheidsspecialisten, iedereen droeg ze!” Hannah Rochell, redacteur van InStyle magazine, zegt: “De Marant-sandalen zijn de Birkenstocks voor de die hard fashionista's die liever geen Birckenstocks dragen.” Juist ja.
 
Pittig prijskaartje 
Ondanks dat ze niet de uitstraling hebben van een high fashion merk, is het prijskaartje van een échte Marant maar liefst € 340. Ze zijn zelfs zo populair dat de sandalen ook voor een hogere prijs worden doorverkocht via het internet, te denken aan een prijs van € 450. 

Wat vind jij van deze trend? De 'ugly' sandalen: hot or not? 

Beeld: 1