De leukste films voor een meidenavond

Media door Jeanine

Van romcoms om bij weg te zwijmelen tot echte tranentrekkers. Tijdens een meidenavondje staat een filmmarathon vaak centraal. Kruip dit weekend lekker weg onder de dekens met een bak popcorn en B&J’s, want met deze 5 klassiekers zijn jullie wel even zoet!

Lees ook: Hit op Netflix: In Believe Me ontsnapt Lisa uit de handen van seriemoordenaar

The Break-Up

Niemand minder dan Jennifer Aniston vertolkt hier de rol van Brooke, dus dat is goed nieuws. Het enige wat Gary (Vince Vaugh) en Brooke doen is ruziën. Aangezien ze er allebei wel klaar mee zijn, besluiten ze een punt achter hun relatie te zetten. Maar dan komt het lastige besluit: wie gaat op zoek naar een nieuwe woonplek? Aangezien ze allebei weigeren weg te gaan, delen ze het appartement doormidden, met alle gevolgen van dien.

Kijk The Break-Up nu op Netflix.

Legally blonde

Elle Woods (Reese Witherspoon) is op z’n zachtst gezegd niet blij wanneer haar knappe vriendje Warner Huntington vertrekt om de studeren aan Harvard. Ze besluit zich ook aan te melden voor de prestigieuze uni en moet zich in behoorlijk wat bochten wringen om toegelaten te worden. De rijke Elle zet alles op alles om Warner terug te winnen. Dé film die laat zien dat sommige mensen meer in zich hebben dan je denkt!

Kijk Legally Blonde nu op Videoland.

Mean Girls 1 & 2

Bij een meidenavond mag the classic of all classics toch niet ontbreken. Een nieuwkomer zijn op een middelbare school is niet makkelijk, zeker als de school bestaat uit cliques en Queen B’s. Het populaire meidentrio The Plastic zien wel wat in Cady Heron (Lindsay Lohan) en proberen haar populair te maken. Terwijl Cady haar weg probeert te vinden tussen The Plastics en de, eh, ‘gewone’ mensen, maakt ze een grote fout: ze wordt verliefd op de ex van the biggest Plastic Regina George. In deel 2 gaat het verhaal verder. Hierin biedt de vader van een nieuw meisje aan om een van de Plastics te betalen om haar vriendin te zijn.

Mean Girls 1 staat helaas niet meer op Netfllix, maar deel 2 kun je gelukkig wel bekijken.

Dumplin’

Opgroeien in een maatschappij waarin perfectie wordt nagestreven, is al lastig genoeg. Voeg daar een superslanke moeder aan toe die schoonheidskoningin is geweest en een leven waarin je elke keer buiten de boot valt. Het is het leven van Willowdean, ook wel Dumplin genoemd. Als tegenreactie meldt ze zich aan voor Miss Teen Bluebonnet, een schoonheidswedstrijd die door niemand minder dan haar moeder wordt gerund. En dat brengt nogal wat teweeg…

Kijk Dumplin’ nu op Netflix.

Instant Family

Op zoek naar een feel good film met een happy ending? De film Instant Family is er zo eentje. Ellie (Rose Byrne) en Pete (Mark Wahlberg) besluiten om kinderen te adopteren. Het koppel wordt uiteindelijk pleegouders van maar liefst drie kinderen: de zesjarige Lita, de tienjarige Juan en de vijftienjarige Lizzie. De zusjes hebben, samen met hun broertje, al behoorlijk wat meegemaakt maar hebben de hoop ooit weer terug te gaan naar hun moeder. In de tussentijd moeten Ellie en Pete er het beste van proberen te maken met hun nieuwe kroost.

Kijk Instant Family nu op Netflix.

Lees ook: On Becoming a God in Central Florida: zwarte komedieserie speelt zich af in de 90s