Zo groeit je haar nog sneller in de zomer

Haar door Jeanine

Soms lijkt het alsof je haar écht niet wilt groeien. Heeft de kapper laatst iets te veel afgeknipt of ben je uitgekeken op je korte coupe? Wees blij dat het zomer is, want jouw haar kan een extra boost krijgen om te groeien.

Haar groeien zomer

Lees ook: Haarlokken op een natuurlijke manier lichter maken? Dat doe je zo

Vitamine D

Even een uurtje in de zon bakken is, mits je je insmeert, heel goed voor je. Het heeft niet alleen invloed op je humeur, maar je krijgt zo ook je dagelijkse dosis vitamine D binnen. Dat is goed voor je overall gezondheid, maar dus ook voor je haar. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat je haar groeit en gezond blijft. Het is zo belangrijk dat je haar zelfs kan uitvallen als je te weinig ervan binnenkrijgt. Wil jij je haar sneller laten groeien? Ga deze zomer dan wat vaker naar buiten en soak up the vitamin D. Verwacht geen hele haarbos, want zó snel zal je haar niet groeien. Maar hé, alle beetjes helpen.

Andere manieren voor extra groei

Wil je je haar nog een extra steuntje in de rug geven? Dan kan het ook helpen om meer te bewegen, natuurlijke producten te gebruiken en jezelf zo nu en dan een hoofdmassage te geven. Je haar opsteken voorkomt namelijk wrijving en houd je haar sterk. Steek het wel losjes op, bijvoorbeeld met een klem of een scrunchie.

Bescherm je haar tegen hitte

Ga je extra vaak de buitenlucht in nu het wat warmer wordt? Hoewel de extra dosis vitamine D de groei bevordert, is het wel belangrijk je haar te beschermen tegen de hitte. Want nee: niet alleen een stijltang kan je haar beschadigen. Je haar krijgt een extra laagje door een beschermende haarspray of -crème. Daardoor zal het minder snel broos worden en afbreken.

Lees ook: 13 x inspiratie voor zomerse opsteekkapsels