De leukste spelletjes voor de camping

Vrije tijd door Jeanine

Een paar dagen vertoeven in een camper of caravan, heerlijk!  Rust, zon en een echt vakantiegevoel. Ga jij een paar dagen naar de camping en wil je zeker weten dat je je niet gaat vervelen? Met deze spelletjes heb jij the time of your life.

Lees ook: Koppels die kamperen hebben betere seks

Throw Throw Burrito

Als je op zoek bent naar een actief kaartspel, dan zit je met Throw Throw Burrito wel goed. De makers beschrijven het als een ‘combi van trefbal en een kaartspel’. Dat klinkt al veelbelovend! Het doel is om setjes te vinden van drie dezelfde kaarten. Trek je een kaart met Oorlog, Bonje of Duel? Dan wordt er met de burrito’s gegooid en moet je die zien te ontwijken. Het spel eindigt na twee rondes – of tot iemand dubbel ligt van het lachen.

 

Exploding Kittens

De naam is misschien bruut, maar dit spel is gelukkig wel family friendly. Exploding Kittens is een kaartspel waarbij je hoopt een bepaalde kaart niet te trekken: eentje met een exploderende kitten. Trek je die kaart, dan lig je er direct uit. De rest van de kaarten bestaan uit actiekaarten, bijvoorbeeld om een ander aan te vallen of jezelf te verdedigen. Ideaal als je tussendoor een potje wilt spelen.

Uno Flip

Iedereen kent het klassieke kaartspel Uno natuurlijk al lang, maar ken je de opvolgers ook? Probeer bijvoorbeeld Uno Flip eens! De kaarten zijn aan beide kanten bedrukt. Pak jij een FLIP kaart van de stapel? Dan moet je alle kaarten omkeren. Ook op het laatste moment kan het heet onder je voeten worden!  

Trivial Pursuit – Family Editie

Denk je alles te weten en denk je de slimste van de familie te zijn? Trivial Pursuit is hét spel om dat eens te testen. Je kunt zowel in je eentje spelen als in teams. Beantwoord zoveel mogelijk vragen goed en win partjes, tot je van iedere categorie een partje hebt.

Rory’s Story Cubes Classic – Dobbelspel

‘s Avonds met een drankje de wildste verhalen delen, dat is toch wel een van de mooie herinneringen aan kamperen. Hebben jullie inmiddels geen verhalen meer over? Probeer dan de Rory’s Story Cubes! Aan de hand van de dobbelstenen, waarop negen afbeeldingen staan, verzin je een verhaal. Je kunt het zo wild maken als je maar wilt en iedereen vult aan, waardoor je urenlang door kunt gaan. De Rory’s Cubes zijn er in allerlei soorten: Fantasia, Mystery, Astro en zelfs Harry Potter.

Beeld: Bol.com

Lees ook: Zo kun je heel makkelijk valsspelen bij 30 Seconds