Het grote kampeerhandboek: 18 DIY-trucs

Vrije tijd door Marleen_S
Of je nu een doorgewinterder, zakmeshandige kampeerchick bent of tegen heug en meug je backpack hebt ingepakt, kamperen kun je altijd leren. En om een kampeerkater te voorkomen, gebruik je deze DIY-trucjes.
 
Je zat niet echt bepaald te wachten op dat ‘romantische’ kampeertripje met je lover, maar in the name of love heb je de halflekke tent van zolder gehaald. Je piekert al vanaf het moment dat de roadtrip door Italië is geboekt hoe je het in vredesnaam twee weken lang met elkaar moet redden in een tent van drie vierkante meter, maar vooruit. Hoe moeilijk kan het zijn, kamperen? Nou, aan muggenbeten, zwetende slaapzakken en kapotte gasbrandertjes doe je niks. Gelukkig heb je het grote kampeerhandboek voor beginners gelezen, waardoor je op alles bent voorbereid.
 
#1 Bewaar je wc-rol in een cd-houder om deze droog te houden. Je kunt er namelijk donder op zeggen dat hij geheid een keer natregent of onder de mayonaise komt te zitten.
 
#2 Gebruik een wasknijper om je tandenborstel vrij te houden van vieze, openbare wastafels. Joost mag weten wat er op die dingen is gebeurd.
 

#3 Van dat blik knakworsten en die Unox tomatensoep maak je dit handige gasbrandertje (foto hieronder). Voor het geval zijn ANWB-supersonische apparaat het begeeft.
 
#4 Je eigen wc maak je gewoon zelf. Geen gedoe met emmers of een prikkend bosje. Nee, knip een gat in een plastic klapstoel, zorg dat jij deze hoe dan ook meekrijgt en je kan heerlijk zittend poepen achter de tent.
 
#5 Een oude plasticmelkfles + een hoofdbandlichtje = een handige nachtlantaarn
 
#6 Wespen heb je o-ver-al. Van Texel tot aan de Spaanse costa. Een muggenval maak je van een limonadefles. Knip ‘m doormidden, zet de bovenkant op z’n kop in de onderkant en vul de onderkant met limo. Ze kunnen er wel in, maar niet uit.
 
#7 Zin in een romantische barbecue op het strand? Die maak je zo. Gewoon met een blik, aluminiumfolie en een roostertje.

 
#8 Een schoenenopbergzak is very handy om alles (echt alles) netjes in op te bergen. Want hoe klein die tent ook is, alles kun je erin kwijtraken.
 
#9 Oude tictacdoosjes vul je - voordat je gaat - met je lievelingskruiden.
 
#10 Koffiefan? 1-persoons koffiezakjes maak je simpel met een koffiefilter, gemalen koffie en een flosdraadje om de boel goed te verpakken.
 
#11 Geen wasserette in de buurt? Van een plastic emmer met deksel en een ontstopper maak je er zelf een. Knip een gat in de deksel waar de ontstopper doorheen past en knip de onderste rand van het rubber van ontstopper weg. Was erin, wasmiddel erbij en shaken maar.
 
#12 Als je naar een bestemming gaat waar het ’s nachts koud kan zijn, neem dan foam vloertegels mee voor extra warmte. Deze zijn eigenlijk bedoeld als speelmat voor kleuters, maar je slaapt er ook goed op!
 

#13 Gebruik een lege eierdoos om steenkool voor de barbecue in te vervoeren.
 
#14 Zin in een lekker zondagontbijtje? Snijd een sinaasappel doormidden, haal het vruchtvlees eruit en vul ‘m met een kant-en-klare muffinmix. Even inpakken in aluminiumfolie en op de barbecue ermee.
 
#15 Gebruik een frisbee als bord. Je slaat er twee vliegen in één klap mee. Je kan er van eten en je gebruikt ‘m op het strand voor uren speelplezier.
 
#16 Lepels vergeten? Snijd met een zakmes lepels van de onderkant van een cola- of sinasfles. De ‘bobbels’ aan de onderkant zijn de kuiltjes van de lepels.
 
#17 Lekgeprikt door muggen? Deodorant en tandpasta helpen je van je jeukende muggenbulten af.
 

Heb jij nog handige kampeertricks?