Moeder vriest hoofd in

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De 38-jarige Shelley Cain kreeg van de huisarts te horen dat ze borstkanker had. De moeder van twee vertelde het nieuws aan haar kinderen. Haar kinderen vonden het eng en wilden niet dat hun moeder kaal zou worden. Shelley werd met een redelijk nieuwe therapie behandeld: een muts met koelsystemen zodat ze haar haren niet zou verliezen door de chemo.

Haar oudste dochter smeekte haar om niet met een kaal hoofd te verschijnen. Shelley zelf wilde haar kinderen niet afschrikken en vroeg de dokter om een alternatieve behandeling. De dokter stelde de 'cold cap' behandeling voor. Het was niet zeker of de behandeling zou werken bij Shelley. Het apparaat is een soort helm die je op je hoofd zet en vervolgens bevriest het je hoofd tot -4 graden Celsius. De helm hoort tijdens de behandelingen drie uur lang op haar hoofd houden.

Tussen de behandelingen door probeerde Shelley zo gewoon mogelijk te blijven. Ze stond op, ging douchen en deed haar make-up en haren. Zo hoefden haar kinderen geen zieke moeder te zien. De behandelingen zijn nu voorbij en Shelley pakt haar oude leventje weer op. Het gevolg is wel dat Shelley maar één keer per week haar haren mag wassen. Ook moet haar haar zachtjes geborsteld worden en ze moet er voorzichtig mee omgegaan. Door haar positieve houding heeft Shelley deze zware behandelingen kunnen doorstaan.

Foto's via Reporters.com

Bron, bron