6 manieren om je niet te vervelen tijdens de feestdagen

Vrije tijd door Roos

Hoewel kerst een periode vol gezelligheid met familie en vrienden is, kan al die vrije tijd soms omslaan in totale verveling. Het weer laat vaak te wensen over en openbare plekken overstromen van de drukte. Maar wees gerust, met deze zes dingen hoef jij je geen moment te vervelen tijdens de feestdagen. Glühweintje erbij, muziekje aan en gaan met die banaan. 

1. Ruim je kast op

Er gaat niets boven het nieuwe jaar in met een fris gesorteerde kast. Dit lijkt misschien niet het eerste klusje waar je zin in hebt tijdens de feestdagen, maar geloof ons, het is het waard. Met wat gezellige kersthitjes op de achtergrond sta je binnen no time mee te blèren en is het zo gepiept. En achteraf heb je een heerlijke warme choco met heel veel slagroom (en rum) verdiend! 

2. Organiseer een kledingruilmiddag

Het mooie aan kerst is: iedereen is vrij. Het minder leuke? Openbare plekken worden overspoeld met mensen die niet weten wat ze met hun vrije tijd aanmoeten. Maar daar heb jij geen last van, want jij hebt een plan. Nodig je vriendinnen uit bij jou thuis nadat ze (net als jij) hun kast hebben opgeruimd. Laat hen alle kleding meenemen die ze niet meer dragen, maar nog te mooi zijn om weg te gooien. Jij zorgt voor de gluhwein en lekkernijen en het ruilen kan beginnen! Zo geef je kledingstukken een nieuw leven en tegelijkertijd krijgt je garderobe (gratis!) een upgrade terwijl je een gezellige middag met je vriendinnen hebt. 

Lees ook: GIN-gle bells: dit zijn heerlijke kerstdrankjes met gin

3. Bak een gigantastische guilty pleasure taart

Kerst is het ultieme moment om lekker de keuken in te duiken voor een enorm ongezond baksel. Allereerst omdat je de tijd hebt, ten tweede omdat je je toch al de hele week aan het volvreten bent (goede voornemens zijn voor 2018) en ten derde: je kunt het serveren als toetje bij het kerstdiner. Perfect! Haal alles uit de kast, van zuurstokroze glazuur tot kerstversiering en glitters à la Katy Perry California Girls. Gegarandeerd een middagje zoet mee.

4. Lees dat boek wat al maanden ligt te verstoffen

Moet je nog steeds dat boek lezen dat je ooit voor je verjaardag hebt gekregen, maar nu ligt weg te stoffen in je kast? Dit is het moment. Muziek erbij, haard aan, warm drankje en niets staat een date tussen jou en die heerlijke wegzwijmelroman nog in de weg. Voor je het weet is het weer tijd voor een heerlijk kerstdiner.

5. Good old fashion gezelschapsspelletje

Geen zin om je in je eentje terug te trekken, maar heb je je juist zin in wat gezelschap? Dan gaat er niets boven een oud vertrouwd spelletje spelen met je familie of vrienden. Natuurlijk kun je naar de klassiekers als Monopoly en Risk grijpen, maar wat dacht je het Bob Ross bordspel of Cat-OPoly? Genoeg opties om een hele middag zoet mee te zijn.

6. Organiseer een kerstfilmmarathon

Dit is hét moment om alle kerstfilms in één klap te bingen. Plak Love Actually, The Holiday en Home Alone aan elkaar en jij komt die grauwe dagen wel door. Of die serie waar je telkens niet aan toe kijkt in één klap af te kijken. The Sinner, La Casa de Papel of het grovere geschut als House of Cards of Gossip Girl - je hebt immers alle tijd! Installeer jezelf met een kleedje en wat gezelschap (of niet) op de bank en het bingen kan beginnen. Pssst, je kunt ook een Leonardo Di Caprio marathon houden en heerlijk wegzwijmelen.

Lees ook: Surprise! Gossip Girl blijft tóch gewoon op Netflix