Festivaldate: Samen dansen in de zon!

Vrije tijd door Marit_S
Weg met de standaard etentje/filmpje/drankje-date! Nu het lente is staat het festivalseizoen weer voor de deur. Tijd om jouw (toekomstige) liefde uit te nodigen hem beter te leren kennen onder het genot van muziek en zonneschijn!
 
In Nederland, en even daarbuiten, zijn er zat festivals die een bezoekje waard zijn. Kleinschalig, groots, meerdaags of eendaags... voor allemaal geldt: als de zon maar schijnt! Wij hebben de leukste festivals voor je op een rijtje gezet. Kijk mee!
 

Pinkpop
Eén van dé festivals onder de festivals. Met roze hoedje (of niet...) springen jullie mee op de muziek van Anouk, Ben Howard, Mumford & Sons, Gers Pardoel en oude rot in het vak Bruce Springsteen. Je kunt ervoor kiezen om één dag te gaan of samen jullie tentje op te zetten op de Pinkpop-camping.

26 t/m 28 mei, Landgraaf. Dagkaart 60 euro, driedaags 180 euro. 
Voor meer informatie, check de site van Pinkpop.  
 
Appelpop
Het duurt nog even voordat dit gratis festival van start gaat, maar het is zeker het bezoeken waard. Naast de grote - voornamelijk Nederlandse - namen worden er ook kleine bandjes gevraagd te komen spelen. De eerste namen zijn inmiddels bekend: De Jeugd van Tegenwoordig, School is Cool en The Jacks.

7 en 8 september, Tiel, gratis.
Voor meer informatie, check de Appelpop-website.
 

Strandfestival ZAND
Heerlijk met jullie voeten in het zand luisteren naar de zwoele liedjes van JURK!, VanVelzen, Guus Meeuwis en Ilse de Lange. Ondertussen praten Jeroen van Koningsbrugge en Lieke van Lexmond de boel aan elkaar onder de warme zomerzon. Heerlijk!

18 augustus, Almere Strand, 25 euro.
Voor meer info, check de website
 
Zomercarnaval
Houden jullie van uitbundige feesten, tropische muziek en vinden jullie het leuk om te verkleden? Dan is het Zomercarnaval dé kans om lekker gek te doen. Twee dagen lang is Rotterdam het Rio de Janeiro van Nederland met straatparades, mooie outfits en Zuid-Amerikaanse beats.
 
Voor meer info: check zomercarnaval.nl.
27 en 28 juli, Rotterdam, gratis.
 
Welk festival vind jij het leukste voor jouw date?