Zó kom je onder die kampeervakantie uit

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Zo, ein-de-lijk vakantie! Tijd voor ontspanning, tijd voor jezelf en bovenal: tijd voor elkaar. Na een jaar lang keihard werken is het moment dan eindelijk aangebroken. Maar? Hij komt met 't idee om te gaan kamperen. Help?!

Wat een deceptie! Je ziet jouw ideale vakantie als sneeuw voor de zon verdwijnen en je krijgt spontaan visioenen van zeiknatte grasvelden met plassen zo groot als het Gardameer. Om vervolgens half 6 wakker te worden en met je teenslippers door dezelfde plassen, haastend met een wc-rol onder je arm geklemd naar de wc te strompelen. Vervolgens om half 8 kun je baguettes gaan halen en deze op een plastic campingtafeltje onder de te kleine luifel opeten omdat het nog steeds regent, en daarna de hele dag vullen met rummikub en yahtzee, omdat dat zo gezellig is. Nee toch zeker?!
 

Niet gevreesd, het is nog niet te laat! Het is voor jou tenslotte ook vakantie, het is enkel even zaak om jouw lieftallige vriend te overtuigen van het feit dat deze kampeervakanties voorlopig nog niet zo?n haast hebben en dat er ook hele leuke andere opties zijn! Hier enkele voorbeelden en tips die je kunt gebruiken om je vakantie alsnog te laten slagen!

# 1: We zijn nog zo jong, kamperen kan altijd nog!
Deze werkt altijd goed, want het laatste wat mannen willen horen is dat ze zo volwassen zijn geworden. Speel daar dus op in! Herinner hem aan zijn jongere jaren en dat hij toen ook niet stond te springen van een kampeervakantie in de zeikregen. We hebben nog een leven voor ons om jarenlang weg te regenen op een verlaten camping, the time is now! Laten we lekker wat verder gaan, en vooral, naar de zon!

# 2: Italië is toch veel leuker?
Natuurlijk kun je je goed vinden in zijn leuke idee om naar de Ardennen te gaan, maar misschien moet hij zich eens voorstellen hoe het zou zijn om lekker met de auto, met een lege kofferbak richting Italië te scheuren om daar twee weken te genieten van de zon, het eten en de wijn in een luxe vakantiehuis in Toscane? Daar hebben we alle ruimte voor onszelf. Met geluk ook nog een lekker zwembadje en een prachtige tuin. Bovendien is er een schoon toilet dat je kunt bereiken zonder een kilometer door plassen te hoeven stampen.


# 3: Maak gebruik van zijn trots
Wat ook altijd goed werkt en jouw partner wellicht definitief doet overhalen om dat achterlijke kampeeridee uit zijn hoofd te halen, is gebruik te maken van zijn trots en zijn mannelijkheid. Vergelijken doet het altijd goed, dus wijs hem even op wat zijn beste vrienden allemaal gaan doen deze zomer. De eeuwige vrijgezellen hebben weer een prachtige trip richting Ibiza geboekt en dat hippe stelletje gaat twee weken zeilen rond de Griekse eilanden. Er gaat helemaal niemand kamperen! Hij is toch geen ouwe lul geworden?

Waarschijnlijk heb je hem op dit moment wel overtuigd van het feit dat jij in ieder geval écht geen zin hebt om te kamperen, en dat hij er toch nog niet helemaal klaar voor is. Gelukkig maar! Alle opties zijn weer open en jullie kunnen eindelijk echte plannen maken. Lekker twee weken Toscane in een luxe huisje? Genieten aan de Costa?s in een mooie villa en even een stedentripje Barca tussendoor? Heerlijk alles is weer mogelijk, het is eindelijk weer zomer!

Waar gaan we heen schat?!