Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Stranddagje? De beste verstopplekken voor je waardevolle spullen

Het geluid van de golven op de achtergrond, de warme zon op je snoet en helemaal in de relax modus. Ah, kom maar op met die beach vibes! Staat een dagje strand op de planning? Dan komt daar ongetwijfeld de volgende vraag bij kijken: waar ga je je spullen verstoppen?

verstopplekken strand

Lees ook: Hét paklijstje voor een dagje strand

Verstopplekken

Je telefoon, sleutels, portemonnee en misschien zelfs wel je smartwatch: allemaal dingen die je niet kwijt wilt raken. Tegelijkertijd wil je wel zo nu en dan een duik nemen in het water, of een balletje overgooien. Je spullen verstoppen in een ritsvakje is te voor de hand liggend. Daarom hebben we een aantal geniale verstopplekken voor je op een rijtje gezet. Kun jij straks heerlijk chillen op het strand, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je spullen.

Opbergen

Let wel op: je spullen kunnnen nog steeds worden gestolen. Een tas is immers zo mee gegrist, vooral op het strand. Overweeg dus om onderstaande verstopplekken niet in je tas te leggen, maar ernaast. De meeste mensen zullen ze niet zo snel meenemen – vooral niet als je kijkt naar tip nummer drie. Disclaimer: don’t blame us als er alsnog iets wordt meegenomen.

1. Lege fles zonnebrand

Dit is inmiddels wel een klassieker, maar wij kenden ‘m zelf nog niet. Spoel een lege fles zonnebrand heel goed om en laat ‘m goed drogen. Door de dop eraf te draaien, kun je bijvoorbeeld sieraden, horloges en geld hierin verstoppen.

2. Labello

Heb je nog een labello of andere lippenbalsem over? Top! Dat is dé plek om briefgeld int e verstoppen. Haal de (resterende) balsem eruit en schraap de tube leeg. Wel even goed schoonmaken, want anders heb je straks slippery briefjes van vijf. Rol de briefjes strak op en doe ze in de balsem. Dop erop en klaar!

3. Luier

Als er iets is dat niemand zal stelen, is het toch wel een luier. Je weet immers niet zeker of hij schoon is of niet. Sowieso is dit niet iets wat een dief gauw uit iemands tas zal pakken of van een strandlaken mee zal nemen. Een schone luier is dan ook de perfecte plek om grotere dingen in op te bergen, zoals je mobiel of een e-reader. Knijp de luier eerst een beetje samen zodat hij er niet meer als nieuw uitziet. Rol ‘m op, maak de luier goed vast en maak ‘m daarna een beetje smoezelig met bijvoorbeeld wat zand. Let wel op dat er niets ín de luier terechtkomt.

4. Doosje tampons

Veel past er niet in, maar toch. Als je een paar briefjes cash mee hebt of bijvoorbeeld een ringetje op wilt bergen, kun je dat kwijt in een doosje tampons.

5. Binnenkant van een borstel

Het ligt aan de borstel die je hebt, maar vaak kun je het deel met de pinnetjes eruit halen. Een ideale plek om je sleutels of sieraden op te bergen. Bij sommige borstels kun je ook de ‘dop’ aan de onderkant eruit halen, waardoor je spullen kunt verstoppen in het handvat.

Lees ook: 8 leuke strandtenten in Noord-Holland