Zo maak je zelf frozen yoghurt

Eten door Chloe

Als er iets is waar je ons blij mee kan maken deze zomer is het wel met frozen yoghurt. Het is heerlijk verkoelend en met de juiste toppings is het één groot feest. En je zou het niet verwachten, maar je kan heel makkelijk thuis frozen yoghurt maken. Ga dus maar snel die keuken in, want wij vertellen je hoe.

frozen yoghurtLees ook: Toetje en cocktail ineen: deze Oreo White Russian wil je vandaag nog proberen

Zelf frozen yoghurt maken

Een heerlijk yoghurtijsje uit eigen keuken: wie wil dat nou niet? Daarom hebben wij een simpel receptje voor je zodat je ook thuis kan genieten van een beetje verfrissing deze zomer. En het beste is, je hebt er geen ingewikkelde apparatuur zoals een ijsmachine voor nodig. 

Ingrediënten frozen yoghurt

  • 250 gram diepvries fruit
  • 250 gram magere Griekse yoghurt
  • Toppings naar keuze

Zo maak je het

  1. Pak en blender en doe hier het diepvries fruit in. Kies voor het fruit wat je zelf lekker vindt. In de supermarkt verkopen ze verschillende soorten diepvries fruit, maar er zijn ook verschillende mixen voor het maken van smoothies waar al meerdere soorten fruit in zitten. Je kan hiervoor kiezen of je eigen samenstelling maken.
  2. Voeg vervolgens ook de Griekse yoghurt toe en blend de ingrediënten tot er een romige ijsmassa ontstaat. Even in een mooi schaaltje en de basis is al klaar.
  3. Natuurlijk is een echte frozen yoghurt niet af zonder toppings. Gooi er nog wat kleine stukjes fruit op of besprenkel met chocoladevlokken. Maak er je eigen feestje van en smullen maar!

Natuurlijk zijn er nog veel meer varianten waarop je frozen yoghurt kan maken. De basis van yoghurt blijft hetzelfde en verder kan je alles erbij gooien wat je lekker vindt. Ga je voor ingrediënten die nog niet bevroren zijn? Doe deze dan na het mixen met de yoghurt even in de vriezer en het wordt vanzelf een heerlijke frozen yoghurt. Eetsmakelijk!

Lees ook: Zo maak je eigen Magnum ijsjes