Oppepper voor je huid: zo werkt dry brushing

Lichaam door Jeanine

Het bestaat al jaren, maar de laatste tijd staat het steeds meer in de spotlight: dry brushing, oftewel droog borstelen. Het zou supergoed zijn voor je huid en allerlei gezondheidsvoordelen hebben. Hoe zit het eigenlijk in elkaar?

Lees ook: Wat is skin fasting en waarom doen steeds meer vrouwen dit?

Oppepper voor je huid

Zoals de naam al aangeeft, borstel je je droge huid. Klinkt misschien gek, maar je huid krijgt hier echt een oppepper van. Wil jij je huid een oppepper geven maar heb je geen zin om uren bezig te zijn? Dat komt goed uit. Dry brushing hoeft namelijk niet veel tijd te kosten. Je hebt alleen maar een borstel met ruwe en het liefst natuurlijke haren nodig. Het is wel handig als je een handvat hebt, zodat je ook je rug onder handen kunt nemen. Dit soort borstels kun je in veel drogisterijen en online kopen en zijn vaak gemaakt van hout. Dry brushing doe je zo’n twee keer per week, vlak voordat je gaat douchen. Het is wel zo makkelijk om het in de douche te doen. Door dry brushing exfolieer je je huid namelijk, dus het is wel fijn om dat direct weg te kunnen spoelen.

Hoe ga je te werk?

Wrijf zachtjes over je huid en werk van je voeten helemaal naar boven toe. Schrob niet te hard, want dan beschadig je je huid. Voor je hals, decolleté en gezicht kun je beter een zachtere borstel gebruiken en in cirkels werken, aangezien deze huid erg dun en gevoelig is. Douche zoals je gewoonlijk doet en dep je huid daarna droog. Sluit af met een fijne moisturiser of bodylotion.

Wat zijn de voordelen?

Er zitten allerlei voordelen aan dry brushing. Zo stimuleert het je bloedcirculatie, wordt je huid zachter en strakker en bevordert het lymfedrainage. Daarnaast zou het je lichaam ook helpen om gifstoffen af te scheiden én het werkt dus als een exfoliant. Een paar minuten werk voor een hele lijst aan voordelen, dat klinkt goed!

Lees ook: 13 x inspiratie voor zomerse opsteekkapsels