5 manieren om (veilig) extra bruin te worden

Lichaam door Chloe

Ben jij ook iedere zomer hard aan het werk voor een beetje kleur, maar wil het maar niet lukken? Wij herkennen dat probleem als geen ander. Ondanks dat je zo je best doet lijkt het alsof je na uren in de zon nog geen verschil ziet. Nou weten we allemaal dat zonlicht niet bepaald gezond is, maar we willen wel dat kleurtje. Daarom hebben wij 5 tips zodat je extra snel bruin wordt.

Lees ook: Goed smeren! Zo vind je een goede zonnebrand zonder (te veel) troep

 

1. Sporten in de zon

Misschien zit je hier absoluut niet op te wachten als het 30 graden is, maar het werkt wel. Sporten in de zon zorgt ervoor dat je een mooie en vooral egale kleur krijgt. Zou snappen wij ook wel dat hardlopen in de hitte niet echt je favoriete bezigheid is, maar gelukkig is er een andere sport waar je ook nog eens wat verkoeling krijgt: zwemmen. Hier heb je waarschijnlijk wél zin in en door de weerkaatsing van het water word je er nog bruiner van dan van een rondje hardlopen.

2. Scrubben

Helaas kunnen we niet veranderen hoe snel we bruin worden, maar we kunnen onze huid er wel een handje bij helpen. Scrubben is namelijk de manier om met dezelfde uren zon nog net even wat bruiner te worden. Als je dit een dag voordat je de zon ingaat doet, scrub je zo alle dode huidcellen weg en verlies je later niet je bruine huidcellen. Na het zonnen is even een hydraterende crème erop en je bent helemaal summer ready.

3. Voeding

Wist je dat je door bepaalde producten te eten ook extra bruin kan worden. Door het eten van wortel en tomaat heb jij een dikke kans op een extra tintje deze zomer. In beide groentes zit namelijk de stof caroteen die ervoor zorgt dat je eerder bruin wordt. In tomatensap zitten daarbij ook nog eens enorm veel antioxidanten. Wij weten in ieder geval waarmee we onze koeltas voortaan vullen.

4. Olie

Een lekkere olie kan er ook voor zorgen dat je lekker snel bruin wordt. En nee, we hebben het niet over olijfolie. Hoewel sommige mensen dit wel gebruiken om zichzelf mee in te smeren op een dagje strand, kan je deze toch beter in je keuken laten staan. Deze olie geeft namelijk nul bescherming voor je huid.  Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg oliën te vinden die deze bescherming wel geven.

5. Reflectie

Zoals we net al zeiden word je van zwemmen extra bruin door de weerkaatsing van de zon in het water. Zo heb je dus nog sneller dat kleurtje waar je naar streeft. Ook witte oppervlakken weerkaatsen veel zonlicht. Op een wit zandstrand of wit bedje liggen zal dus ook al z’n werk doen. En zoek je wat verkoeling? Dan kan je ook lekker op een luchtbedje in het water dobberen voor die extra donkere tan.

Lees ook: Een tattoo zetten in de zomer: kan dat wel met de zon?