5 populaire jaren 90 trends die je zelf kunt DIY'en 

Mode & trends door Angel

Thanks to Gen Z zijn de nineties weer helemaal terug. Do it yourself was in de jaren 90 erg populair en dat komt nu ook uit. Het is stylish, creatief én makkelijk: je hebt voor de meeste trends alleen een schaar nodig. En je kunt natuurlijk een paar leuke versierstukjes aanschaffen. Dus je kunt je lol op!

Lees ook: 15 manieren om een spijkerjasje te dragen 

90's DIY

Je kunt je broek opfleuren, een tie-dye shirt maken, baby tees knippen en nog veel meer dan alleen dat. Er is genoeg om je creativiteit mee op te wekken met een leuk resultaat. Plus, het is weer helemaal fashionable.

1. Denim shorts

Heb je nog een oude denim broek die een beetje te wijd zit? Dan kun je je schaar erbij pakken en gelijk beginnen! Het is aan jou hoe kort je de broek knipt. Tip: knip liever te weinig dan te veel.

2. Kapotte jeans

Je hoeft echt niet een speciale broek met gaten te kopen, die kun je makkelijk zelf maken. Je hebt alleen een schaar en schuurpapier nodig. Voordat je het stuk knipt, schuur je op de plek waar je een gat gaat knippen. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker door de stof heen komt. 

3. Baby tees/Crop top

De tops van de nineties showen een klein beetje van je buik, lekker luchtig tijdens het warme weer. Je hoeft maar een paar centimeter boven je middel te knippen, ongeveer tot je navel. Even een oud shirtje erbij pakken en knippen maar.

Baby tee knippen DIY 90's

Baby tee knippen DIY 90's

4. Shirt met print

Dit is misschien wel één van de makkelijkste DIY-trends. Je hoeft alleen maar te strijken. Shop strijkbare plaatjes en zorg dat je een katoenen t-shirt hebt. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en maak je er nog meer.

5. Tie-dye

Een tie-dye kan heel leuk uitpakken als je dit zelf probeert. Dit kun je op van alles uitproberen: jurkjes, broeken, t-shirts, rokken. Noem maar op. The choice is yours!

Wist je dat je ook met rode wijn kunt tie-dyen? Check hier de instructies.

Lees ook: Van deze 90’s trends krijgen we plaatsvervangende schaamte (voor onszelf)

Beeld: GettyImages