No way! Prins Harry hintte twee jaar geleden al op naam van dochter

Celebs door Laura

Mocht je het gemist hebben: Prins Harry en Meghan Markle zijn afgelopen weekend opnieuw ouders geworden. Vrijdag beviel Meghan in Californië van hun dochtertje. De tweede spruit kreeg de prachtige naam Lilibeth 'Lili' Diana Mountbatten. Dat het stel een meisje kreeg wisten we al, maar de roepnaam bleek een grote verrassing. Alhoewel... nu blijkt dat Harry zich eerder al heeft uitgesproken over deze naam!

Lees ook: Babynieuws! Meghan Markle en Prins Harry verwelkomen een dochtertje

Lilibeth

Het was natuurlijk te verwachten dat Harry en Meghan een ode zouden brengen aan de overleden Prinses Diana. Het komt wel als een verrassing dat het stel hun tweede kindje vernoemd naar overgrootmoeder Queen Elizabeth (de koningin wordt door naasten aangesproken met Lilibeth). Harry en Meghan trokken zich enkele jaren geleden terug als senior royals vanwege de roddelpers en hun mentale gezondheid en verhuisden naar de US. Tot grote teleurstelling van hun familie. Ook het tell all interview met Oprah Winfrey kan niet bijgedragen hebben aan de familiebanden. Toch hebben Harry en Meghan keer op keer gezegd dat ze een goede relatie met hun familie hebben. Oké, if you say so.

Hint van twee jaar geleden

Toch komt de naamkeuze niet geheel als een verrassing. Oplettende fans doken in de archieven van het internet en vonden een fragment van twee jaar geleden waarin Harry hintte dat hij de naam prachtig vond. De prins bracht een bezoekje aan een groep schoolkinderen, daar sprak hij een moeder aan wiens dochter Lily heette. Hij vertelde haar dat-ie de naam zo mooi vond en vroeg haar naar de spelling.

Ook op hun bruiloft in mei 2018 was er een hint naar 'Lily'. In Meghans bruidsboeket zaten onder meer lelies (‘lily’ in het Engels) en vergeet-mij-nietjes, de favoriete bloemen van prinses Diana. Ha!

Lees ook: De meest shocking uitspraken uit het Oprah-interview met Meghan Markle en Prins Harry