5 luierhacks die je als aanstaande ouder echt moet weten

Kinderen door Sanne

Wist je dat in het eerste jaar je kindje ongeveer zeven luiers per dag gebruikt? Dat zijn er 2.555 per jaar. Je verschoont je als ouder suf en dit gaat natuurlijk gepaard met nodige ongemakkelijke en onhandige momenten. Met deze hacks zal het verschonen van een luier de volgende keer een stuk makkelijker gaan. Good luck!

luierhacks aanstaande ouder

Lees ook: Niet schrikken: zoveel kosten luiers per jaar

1. Voorbereiding is key

Je wilt niet wanneer je kleine op de commode ligt en het op een brullen zet nog zoeken naar de billendoekjes en een schone luier.  Zorg ervoor dat de billendoekjes en de schone luier binnen handbereik zijn. Verder is het handig om een vrij plekje te hebben waar je de vieze luier kan neerleggen. Maak het jezelf makkelijk door na de verschoning alles weer klaar te leggen voor de volgende ronde.

2. Bespaar tijd door…

De schone luier onder de vieze luier te leggen. Hiermee houd je de verschoontijd zo kort mogelijk. Wel zo handig als je kleine er écht geen zin in heeft. Alleen bij een poepluier is het even oppassen geblazen. Je wilt niet dat de schone luier al vies wordt voordat je deze dichtmaakt.

3. Antilek-randjes

Vaak last van lekkende luiers? Dan kan het wel eens zijn dat je de luier niet helemaal goed hebt dichtgemaakt bij de antilek-randjes. Deze flapjes horen naar buiten gevouwen te zitten. In de luier zelf tref je ook een randje, deze hoort langs de buitenkant van de billetjes van je kindje te zitten.

4. Beentjes in de lucht

Maak het jezelf gemakkelijker door de beentjes van je kleine in de lucht te houden. Zo voorkom je dat ze alle kant op vliegen en de ontlasting eventueel verder verspreidt dan de luier. Het vergt wat oefening om alles met één hand te doen, maar óók dat heb je binnen de kortste keren onder de knie. You can do this.

5. Cheap luiers kopen doe je met de luiertool

Kinderen zijn duur, dat weten we allemaal. Wil je een beetje op centjes letten? Dan is de luiertool jouw beste vriend! Deze website houdt de actuele luieraanbiedingen in de gaten waardoor jij niet meer alle drogisterijen hoeft af te struinen. Dit scheelt tijd én geld.

Lees ook: Dit moet je weten over babyrompers

Beeld: iStock | Bron: 24Baby