Matcha lovers opgelet: zo maak je een heerlijke matcha cake

Eten door Chloe

De laatste jaren is matcha steeds populairder geworden. Er wordt niet alleen thee mee gemaakt, maar ook in koffie wordt het steeds meer gebruikt. En wist je dat je matcha niet alleen kan gebruiken voor drankjes, maar ook voor lekkere snacks? Met dit heerlijke recept maak jij namelijk zelf een matcha cake. 

Lees ook: Zo maak je kapsalon uit de Airfryer

Matcha

Bakken met thee. Het klinkt gek, maar het eindresultaat is verrassend lekker. Matcha is een theepoeder vermalen van Japanse theebladeren. Het is te herkennen aan de felgroene kleur en ietwat bittere smaak. Wanneer je echter goed proeft zal je ook het zoete en frisse karakter ervan herkennen. Ideaal om mee te bakken dus.

Wat heb je nodig voor een matcha cake?

  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 150 gram bloem
  • Een half zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel matcha
  • 75 gram witte chocolate chips
  • Een beetje bloem en boter voor de cakevorm

Zo maak je een matcha cake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en haal vast de boter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
  2. Pak een mengkom en doe hier de boter en de suiker in. Mix de ingrediënten voor zo’n 5 minuten tot het mengsel romig en licht van kleur is. 
  3. Voeg nu de eieren beetje bij beetje toe terwijl je het geheel blijft mixen. Hierna gooi je ook de overige ingrediënten erbij: matcha, bloem en het bakpoeder. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Als laatste voeg je ook de chocolate chips toe aan het beslag.
  4. Giet het beslag nu is een met boter en bloem behandelde bakvorm en zet deze in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
  5. Kan je er een mes insteken en komt deze er droog uit? Dan is je cake klaar. 

Eetsmakelijk!

Lees ook: Feit of fabel? Van thee drinken krijg je gele tanden