Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Door deze chille podcasts wandel je met gemak een halfuurtje langer

Even een wandelingetje maken om de dag te breken of juist je werkdag af te sluiten. Het is supergoed voor je gezondheid en ook voor je mind. Jezelf ertoe zetten om werkelijk een lange wandeling te maken, kost soms nog best wat moeite. Wandel jij graag maar heb je wel iets nodig om naar te luisteren? Deze podcasts zijn interessant, leerzaam en het ultieme tijdverdrijf. Voor je het weet heb je een extra lange ronde gelopen!

Chille podcasts wandelen

Lees ook: Podcasts over seks en liefde waar je écht wat van opsteekt

Leven Zonder Stress

Een druk, gehaast leven leiden lijkt tegenwoordig de maatstaf te zijn. Iedereen is gestrest en we praten maar wat graag over hoe druk we zijn. Zou het leven niet veel mooier zijn met een stuk minder stress? DJ Patrick Kicken gaat het gesprek aan over prestatiedruk en stress, samen met allerlei verschillende gasten. Iedere aflevering duurt ruim een uur, dus je hebt genoeg luistervoer om een extra lange wandeling mee te vullen.

Luister Leven Zonder Stress via Spotify.

Lekker Slap Lullen

Een halfuurtje puur vermaak dat eigenlijk nergens over gaat. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is Lekker Slap Lullen de podcast die je zoekt. Vrienden Vincent Visser en Niek Roozen praten iedere aflevering vol door ‘lekker slap te lullen’ over de meest uiteenlopende kwesties. Is een man met geld bijvoorbeeld aantrekkelijker? En wat zijn eigenlijk hun gekste uitgaansmomenten? Stuk voor stuk luchtige afleveringen die jouw wandeling nét iets leuker maken.

Luister Lekker Slap Lullen via Spotify.

BOOS de podcast

In deze tijden kunnen we wel wat herkenning en vermaak gebruiken. Niemand minder dan Tim Hofman bedacht daarom de ‘BOOS AntiCoronaDepressiePodcast’. Even je zinnen verzetten en ergens anders aan denken. Hoe kom je deze nare tijden bijvoorbeeld een beetje goed door? Wat doet muziek eigenlijk met je hersenen en hoe gaan we racisme tegen? Hofman maakte vorig jaar maar liefst 27 afleveringen: van een halfuurtje vermaak tot bijna anderhalf uur diep ingaan op belangrijke onderwerpen. Voor ieder wat wils!

Luister BOOS de podcast via Spotify.

DAMN, HONEY

Wil je je écht the baddest bitch voelen tijdens je wandeling en houd je wel van een stukje (h)erkenning? Dan is DAMN, HONEY precies wat je nodig hebt. Met meer dan dertig afleveringen praten Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen je bij over onder andere feminisme, straatintimidatie, diversiteit en nog veel meer. Kortom: alles wat je in deze tijd als vrouw moet weten en horen.

Luister DAMN, HONEY via Spotify.

De Deventer Mediazaak

Kijk jij niet op of om van true crime en vind je het juist interessant om te luisteren tijdens je lange wandeling? In de zesdelige podcast Deventer Mediazaak wordt het verhaal van Michael de Jong besproken. Door framing van de media werd hij verdacht gemaakt in de Deventer Moordzaak en daar heeft hij nog jarenlang last van gehad. In de podcast wordt de zaak uitvoerig besproken met opiniemakers, BN’ers en journalisten.

Luister De Deventer Mediazaak via Spotify.

Echt Gebeurd

Soms sta je echt versteld van een verhaal. In Echt Gebeurd krijgen mensen zoals jij en ik de kans om iets te vertellen dat ze hebben meegemaakt. Van te bizar voor woorden tot enorm ontroerend: het is altijd een persoonlijk verhaal waar je weer van staat te kijken. De afleveringen van Echt Gebeurd zijn kort, maar gelukkig zijn er al meer dan driehonderd (!) waar je naar kunt luisteren. Voorlopig heb je dus genoeg te doen tijdens je wandelingen. Hoppa, schoenen aan en let's go! 

Luister Echt Gebeurd op Spotify.

Lees ook: 8 hilarische podcasts die je hardop laten lachen