Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Conch piercing laten zetten? Dit moet je weten 

Al jaren zijn de oorpiercings trendy: the more the merrier. Waaronder de conch piercing: het is superhip én minimalistisch. Voordat je overweegt om deze conch piercing te nemen, check je natuurlijk eerst of dit bij je past. 

conch piercing rihanna

Lees ook: 20x minimalistische tattoos voor achter het oor

De conch piercing

Als je het tof vindt om ear cuffs te dragen, maar het vervelend vindt dat deze loszitten is een conch de piercing voor jou. De conch piercing wordt in je kraakbeen gezet, midden in je oorschelp. Je hebt zelfs meerdere keuzes wat voor soort conch je wilt laten zetten.

Inner of outer conch

Je hebt twee verschillende soorten conch piercings: de inner en outer conch. De inner conch piercing zit in het binnenste gedeelte van je oorschelp en de outer conch piercing zit in het buitenste, platte gedeelte van je oorschelp. 

Waar houd je rekening mee?

Als je een bril hebt, moet je voorkomen dat de brilpootjes tegen de piercing kunnen aankomen. Dat kan pijnlijk en vervelend zijn, zeker als je ‘m net hebt gepiercet. Als oplossing kun je natuurlijk met de piercer het een en ander bespreken over de plek. En als je opticien zo lief is, wil hij of zij wel je brillenpootjes aanpassen qua buiging. Problem solved.

Hoe wordt de conch piercing gezet?

Als je zeker weet dat je een inner of outer conch piercing wilt, gaat de piercer samen met jou een plek uitkiezen. Vervolgens gaat het net als bij andere piercings: de piercer maakt het plekje schoon en gaat er met een scherpe naald doorheen. Meestal is het sieraad een staafje, dus een stud of knopje. Na de geneesperiode kun je de piercing verwisselen. Altijd een spannend moment!

Genezingsperiode conch

De conch piercing heeft een relatief lange geneesperiode omdat het in het kraakbeen wordt gezet. Bij de conch duurt het sowieso zes tot negen maanden. Even doorbijten dus.

Het kan gebeuren dat er een kraakbeenbultje rondom de piercing opkomt. De bultjes kunnen jeuken en gevoelig zijn. Ook duurt het geneesproces hierdor langer. Je kan dus zomaar pech hebben als dit bultje verschijnt. Maar hier zijn ook weer oplossingen voor: spoelen met zoutoplossing en een speciale siliconen healing discs. Als je je zorgen maakt, kun je een contact opnemen met je piercer of dokter.

conch piercing

Lees ook: Wauw: deze oorpiercings wil je hebben

Beeld: Getty