De 4 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een refurbished iPhone

Vrije tijd door Angel

Een refurbished iPhone wordt steeds populairder. Het bespaart geld en het is een perfecte keuze als je Apple-fan bent die wat geld wilt besparen. Toch is er verwarring over: wat betekent refusbished en wat is precies het verschil tussen een gloednieuwe iPhone?

1. Refurbished is betaalbaar

De grootste reden om een refurbished iPhone te nemen, is doordat deze tot wel honderden euro’s goedkoper kan zijn dan een nieuwe telefoon. De nieuwste iPhones zijn tegenwoordig erg prijzig. Binnen de refurbished markt is er genoeg keuze. Je kunt bijvoorbeeld een iPhone 8 refurbished kopen, maar je kunt ook een refurbished iPhone 11 kopen. Het is zelfs al mogelijk om een van de nieuwste telefoons te kopen: de iPhone 12 of 12 mini. Omdat dit wat recentere modellen zijn, scheelt de prijs niet zoveel. Dat betekent niet dat het hierbij stopt, want in de refurbished markt is er genoeg keuze voor een goedkopere telefoon. 

2. Refurbished iPhones net zolang mee als nieuwe telefoons

Je zou denken dat een refurbished telefoon minder lang meegaat dan een nieuwe telefoon. Toch is dat niet zo, want het heeft met het proces te maken. Hoe de telefoon is opgeknapt bijvoorbeeld. De batterijen worden vervangen als de capaciteit onder de 80 procent is. Het is dus gegarandeerd dat een refurbished iPhone echt als een gloednieuwe telefoon werkt.

3. Tot wel 2 jaar meer garantie

Bij een webshop als Refurbished.nl ontvang je drie jaar garantie! Dit geeft je niet alleen zekerheid, maar laat ook de kracht zien van refurbished: je hebt zekerheid én garantie. Apple geeft hierbij maar één jaar garantie. Dit lange garantietermijn kunnen ze bieden door de strenge kwaliteitscontrole die zij stellen aan hun leveranciers.

4. Refurbished helpt mee aan een duurzame samenleving

Voor iedere nieuwe telefoon die door Apple gemaakt wordt, worden tal van zeldzame grondstoffen gebruikt. Deze materialen worden verkregen door verschillende processen die ontzettend veel CO2 uitstoten. Dit is de rede dat zo'n 95 procent van alle CO2-uitstoot veroorzaakt wordt tijdens de productie van een smartphone. Door een refurbished iPhone te kiezen, zal de vraag naar nieuwe telefoons afnemen. Doordat de vraag afneemt zal Apple ook minder iPhones maken waardoor er minder CO2-uitstoot plaats zal vinden tijdens de productie. Zo draag jij ook weer bij aan een duurzame samenleving. Een win-winsituatie dus!