Met deze tips wordt de was doen een fluitje van een cent

De was, er lijkt nooit een einde aan te komen. Net wanneer je na een dag assepoesteren het einde van de wasmand ziet, komt er altijd iemand aanzetten met een verse berg vuile kleding. Dat kan slimmer en sneller. Lees en leer...

wasmachine hacks

1. Sorteer in manden

De meeste mensen hebben twee wasmanden: een voor de handdoeken en een voor de rest. Dat zorgt voor een enorme berg sorteerwerk als je zwarte, wit of gekleurde was gaat draaien. Dat kan makkelijker. Zet er nog een wasmand bij en sorteer je kleding en witgoed in zwart, wit en kleur. Zo kan je vuile was gelijk van mand naar wasmachine, zonder dat je nog extra hoeft te sorteren. Beware: sommige kledingstukken kun je alleen op 30/40 graden wassen.

2. Timer zetten

Heb je morgen die ene spijkerbroek schoon en droog nodig, maar krijg je bonje met de buren als je nu de wasmachine aanzet? Wanneer het te laat is om een wasje te draaien, maar je 's ochtends geen tijd hebt om de was erin te laden kun je een timer zetten. Gooi de avond ervoor de wasmachine vol en gebruik de SmartThings app van Samsung om de eindtijd van je wasbeurt in te stellen. Wanneer jij ontwaakt, is je was klaar om in de droger te stoppen of op te hangen. De drogers van Samsung drogen je kleding binnen 81 minuten met het Super Speed programma. Zo kun je altijd je favoriete kleding aan!

3. Korter programma

Langer is niet beter! Switch regelmatig naar een korter programma om tijd én energie te besparen. De nieuwe 8000-serie wasmachines van Samsung wassen niet alleen energiezuiniger, maar dankzij de functie QuickDrive ook korter. De wasduur is tot wel 50% korter en het energieverbruik tot 20% lager. Door de inzet van meerdere sensoren gebruik je bij het slimme AI-wasprogramma bovendien precies genoeg water en wasmiddel om je kleding schoon te krijgen. Als je nog niet overtuigd bent... Als je nu een QuickDrive wasmachine of was-droogcombinatie aanschaft, ontvang je een Veloretti fiets t.w.v. € 399 of tot € 200 retour bij aankoop.

4. Niet volproppen

Gooi jij de trommel van de wasmachine en droger altijd tot de nok vol. Niet meer doen! Bij de wasmachine heeft het als vervelend gevolg dat je was minder schoon en fris wordt. Een overvolle droger bespaart je geen tijd, maar het kost zelfs tijd. Het apparaat moet namelijk langer draaien om alles droog te krijgen. Als de ladingen te zwaar zijn, kan het zelfs schade brengen aan je wasmachine of droger. Dus inladen met mate!

5. Extra centrifugeren

Laat je kleding extra centrifugeren in de wasmachine om droogtijd in de droger te besparen. Zo hoeft je droger minder hard en lang te werken. 

6. Was de wasmachine

Hangt er na een wasbeurt nog steeds een vies geurtje aan je kleding? Vaak ligt het niet aan je wasmiddel of textiel zelf, maar aan de wasmachine. Ook het apparaat moet om de zoveel tijd een schoonmaakbeurt krijgen. Je wilt ook niet douchen in een smerige badkamer, toch? Maak daarom ongeveer elke twee maanden je wasmachine schoon. Natuurlijk heb jij wel wat beters te doen dan nóg meer huishoudelijke klusjes. De nieuwe Samsung-machines hebben een speciaal trommelreinigingsprogramma. Deze handige feature maakt de machine weer fris en fruitig. De wasmachine geeft zelf aan wanneer het een schoonmaakbeurt kan gebruiken, maar dat kun je ook zelf op elk moment kiezen. Handig, toch?!

via GIPHY

Lees ook: Heb jij nomophobia: de angst zonder mobiel te zijn?