Zoveel keer per week moet je poepen

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ongegeneerd skitten op het toilet is af en toe zo heerlijk. De grote vraag blijft alleen nog steeds wanneer en hoe vaak je dit het beste kunt doen. De een doet het één keer per week, de ander doet het drie keer per dag. Ja echt.

 
Wat je binnenkrijgt, moet er ook weer uit. Zo is het nou eenmaal. Darmpjes lassen daar echt geen pauze voor in! Maar is er eigenlijk een perfect moment voor dit speciale boodschapje aan de toilet? Wij hebben dit even voor je uitgezocht.


Poopie time

Volgens gastro-enteroloog Kenneth Koch, doen de meeste mensen in de ochtend hun grote boodschap. Even lekker de eerste paar minuten van je ochtend op de toilet vertoeven met een krantje op schoot. De meeste doen dit in de ochtend omdat je dunne darm tijdens het slapen aan het werk gaat om het voedsel van de dag ervoor te verwerken.
 
Rust, ritme en regelmaat
Eén ochtend je ontbijtje overslaan, en je darmpjes zijn gegarandeerd in de war. Op momenten wanneer je iets overslaat en de darmen confused raken, zal obstipatie toetreden. We don’t want that! Er is een gouden regel die voor iedereen en voor elk toiletbezoekje geldt: alles tussen één keer per week en drie keer per dag is hartstikke normaal. Best wel heel erg breed, toch? Maar toch is dit toch echt de norm. Het is maar net wat voor jou normaal is.

 
Nog meer rust, ritme en regelmaat
Volgens Koch, is het het allerbeste is om gewoontes aan te wennen. Dingen als koffie, fruit, groente en vezels helpen je naar de toilet te gaan voor een lekker pontje ‘ronde twee’. Wil je het liefst je stoelgang wat meer onder controle krijgen? Start je dag dan met een vezelrijk ontbijt. Blijf dit iedere ochtend doen, en geloof ons. Uiteindelijk zul jij iedere ochtend moeten.
 
Conclusie
Eigenlijk is de conclusie gewoon: luister altijd naar je lichaamssignalen en neem af en toe even goed de tijd voor een lekker potje skitten. En nog een goal om te behalen aan het einde van de week: lekker iedere ochtend de dag beginnen met een grote boodschap.
 
Wat is voor jou het beste moment voor een grote boodschap?