Waarom jij en je bestie net oma?s zijn

Vrije tijd door Sabine
Jullie vragen je met z´n tweeën regelmatig af waar die tijd blijft en jullie zijn verbaasd om de jeugd van tegenwoordig terwijl jullie zelf eigenlijk ook nog niet eens zo heel lang jeugd-af zijn. Ja, jij en je bestie vertonen serieuze omasymptomen. 
 
Net zoals andere vrouwen van jullie leeftijd vinden jullie het heerlijk om samen te shoppen, om samen een kop koffie te drinken en om samen eens goed te roddelen over dat irritante mens dat jullie altijd tegenkomen tijdens jullie wekelijkse yogasessie. Maar de meeste van jullie leeftijdsgenoten vertonen nog niet dit omagedrag waar jij en je beste vriendin toch wel erg veel last van hebben…
 
Jullie spreken altijd ´s ochtends vroeg af
Want dan heb je nog wat aan je dag. En dat is heel belangrijk voor jullie. Het liefst liggen jullie allebei rond een uurtje of 10 ’s avonds weer onder de wol. Als jullie pas om na het middaguur met elkaar afspreken, heb je nog maar zo weinig tijd om je geraniums te wateren en om je vriend achter de kont te zitten dat-ie vandaag toch echt even het vuil aan de straat moet zetten. 


Jullie doen gewoon een dutje wanneer dat jullie zint 
En daarvoor kruip je zonder schaamte bij haar in bed. Jullie zijn niet voor niets beste vriendinnen, dus samen een dutje doen in haar bed hoort er juist bij. Gezellig toch? Bovendien ben je ook veel te moe om naar je eigen huis te gaan. 

Jullie noemen jezelf oma 

En dat is voor een reden. Jullie lijken ook echt een stelletje oma’s. Het haar wordt met een grote clip opgestoken, jullie overwegen al om met een geruit boodschappenkoffertje de markt op te gaan en jullie lopen te kibbelen om de kleinste dingen. Ja, jullie zijn oma’s op en top! Dan mogen jullie jezelf ook wel zo noemen. 

Je draagt sokken in je sandalen 

Jullie vinden dat jullie oud genoeg zijn om schijt te hebben aan wat iedereen van jullie vindt. De sandalen gaan gewoon over de sokken. Voorkomt mooi dat jullie met jullie zweetvoeten in jullie sandalen glijden. 

Jullie beginnen over jullie kwaaltjes te klagen 

Iedereen die het horen wil, mag weten hoeveel last je hebt van je ingegroeide teennagel. En je bestie, die doet gezellig mee. Regelmatig houden jullie wedstrijdjes wie het het ergst heeft. Jij met je eczeem? Of zij met haar nagels die tegenwoordig zo broos als wat zijn. 

Je buren hebben het niet eens door wanneer jullie een feestje geven

Zo beschaafd gaat een heuse fissa er bij jullie aan toe. Gasten arriveren na het avondeten en zijn de deur alweer uit voor de klok middernacht slaat. Bovendien kan het aantal decibellen dat jullie muziek veroorzaakt op twee handen geteld worden. Brave boel dus.Jullie geheugen is niet meer wat het ooit was
Wanneer jullie afspreken om eens naar een of andere hippe tent te gaan, lopen jullie op de automatische piloot toch naar dat ene lunchcafeetje waar jullie je altijd tegoed doen aan sandwiches en andere lekkernijen. 
 
Na 11 uur ´s avonds spreken jullie elkaar niet meer
Want dan liggen jullie allebei al lang op één oor. Jullie moeten wel echt aan die acht uurtjes komen. Het liefst 9. Anders functioneren jullie echt niet goed en zijn jullie de hele dag warrig. 
 
Op welke manier uiten jij en je beste vriendin nog meer omagedrag?