Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De 5 leukste spelletjes om in het park te doen

Staat een middagje park bij jou op de planning? Een drankje drinken in de zon, languit op een kleed relaxen met je vrienden en even helemaal niets. Heerlijk! Een spelletje maakt zo’n middag helemaal compleet. Deze 5 spelletjes passen makkelijk in je tas en zijn heel leuk om samen in het park te doen.

Spelletjes in  het park

Lees ook: 8 partytricks die je binnen een weekend kunt leren

Rummikub

Ah, Rummikub! Wie kent het niet? Bij Rummikub is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk cijfercombinaties neerlegt. Iedereen krijgt een bepaald aantal stenen; de rest wordt op de kop op tafel (of het gras) neergelegd om te pakken als je geen combinaties kunt maken. Leg een reeks cijfers in dezelfde kleur neer, of combineer tot vier dezelfde cijfers van verschillende kleuren. Deze reiseditie maakt het meenemen van het spelletje extra makkelijk.

Mikado

Hét spel waar je een vaste hand voor nodig hebt. Mikado gaat eigenlijk nooit vervelen. Probeer zoveel mogelijk stokjes te pakken zonder dat de rest beweegt. Ideaal voor een middagje vermaak.

Qwixx

Dit simpele dobbelspel is perfect als je niet te lang op je beurt wilt wachten. Qwixx kun je in no time uitleggen, dus dat klinkt al goed! Eén persoon dobbelt en iedereen kan mee spelen. Je scoort punten door de getallen op je scoreblad aan te kruisen. Hoe meer getallen, hoe hoger je score.

Perudo

Kun jij goed bluffen of heb je een goede pokerface? Die komt bij Perudo goed van pas. Doe de dobbelstenen in een beker, schud ‘m even goed en draai hem om op tafel. De kunst is om goed te gokken hoeveel dobbelstenen van een getal sowieso op tafel liggen. Dit spel houd je wel een middagje zoet!

Pictionary

Geen zorgen als je niet kunt tekenen, want daar wordt het juist leuker van. Pictionary komt met uitwisbare viltstiften, borden en een hele reeks met opdrachtkaarten. Je tekent wat er op je kaart staat, wat de rest vervolgens zo snel mogelijk moet raden. Het is een race tegen de klok, want je hebt slechts een minuutje de tijd om met jouw tekenkunsten duidelijk te maken wat er op jouw kaart staat.

Beeld: iStock

Lees ook: Oeps! Deze twee Monopoly regels bestaan helemaal niet