Lekker griezelen: deze webcam is een levensecht oog

Vrije tijd door Laura D

Dat er steeds meer bizarre dingen op de markt komen is niets nieuws. Maar deze webcam slaat alles. Het doel van deze webcam is om je online ervaring zo menselijk mogelijk te laten voelen. En dat lukt. Maar dan wel op een hele oncomfortabele, creepy manier.

Lees ook: Skeeleren is back! Dit zijn de voordelen 

Anti-eenzaamheid

Sinds de coronacrisis bestaan onze sociale contacten vooral online. We zien bijna niemand meer in het echt, en dat kan af en toe heel eenzaam zijn. Onderzoeker Marc Teyssier probeerde hier een alternatief voor te bedenken.  We videobellen erop los, maar we worden niet echt sociaal geprikkeld. Zijn oplossing: een webcam in de vorm van een levensecht oog.

Menselijke factor

Het oog is zo echt dat het je zelfs volgt als je heen en weer beweegt. Zo is het alsof je tegen een 'echt' (creepy) mens aan het praten bent. Die naar je kijkt. Op deze manier wil Marc de menselijke factor terugbrengen in onze communicatie. Tja. Wij vinden het vooral doodeng.

Niet te koop

Ben jij wel helemaal enthousiast geworden en wil je graag eentje hebben? Helaas pindakaas, de Eyecam is niet te koop. Je kunt hem gelukkig wel namaken: Marc biedt namelijk wel de software aan om het ontwerp na te maken. It's up to you

Lees ook: Dit is waarom je juist parfum moet dragen voor het slapen gaan